Na každej oslave..su väcsinou len a len obložené mysy..chlebíky-rada by som,ak by mi niekto dal inšpiráciu na niečo iné,odskúšané a výborné-aj pre staršie ročníky 😀
Dakujem žienky. 🙂
vajickova tlacenka je uzasna 😉
slana torta 🙂
@nela82 na broskyňu, alebo nektarinku (prepolíš) daj kuracie mäsko. Mäsko varené najemno nakrájať a zmiešať s kokt.zálievkou. (4 lyžice majonézy,4 lyž.bieleho jogurtu,1 lyž.pln.horčice,1 lyžica kečupu, 1 lyž.citronovej šťavy, soľ, cukor, worcestrová omáčka). Keď nemáš čerstvé broskyne, tak to daj do kokt.pohárov s mandarinkami, alebo nejakým ovocím a navrch daj buď mandlové lupienky, alebo nejaké ovocie, šalát...
broskyna z konzervy plnena kuracim salatom, jednoducha mnamka 🙂
ano
spenatova rolada, uzasne🙂)
400 g mrazený špenát, pretlak
3 ks vajcia
120g polohrubá múka
2 PL olej
2 ks strúčky cesnaku
1 kl prášok do pečiva
soľ
Plnka:
150 g nátierkové maslo
50 g tavený syr, odporucam nieco tuhsie ako bambino, to nestuhne dobre a plnka moze tiect
50 g eidam strúhaný
šunka ,kápia, cesnak
Postup
Špenát rozmraziť, vodu zliať. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame a dáme piecť na plech cca 40x30cm. Pečieme pri 180°C asi 12 min. Horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
Maslo, tavený syr, eidam, kápiu, cesnak zmiešame, natrieme na vychladnutý korpus. Na to uložíme šunku, zvinieme. Dáme do chladničky.
Plnku si každý upravte podľa svojej chuti a fantázie.
jedna z mojich slaných tôrt. je to rýchlovka a jasko, keď sa viac vyhráš zo zdobením ako ja, tak môžu byť nádherné 😉 http://angua.blog.sk/detail.html?a=6c5bcc63a2eb...
Lososove rolky: na tenucko nakrajane platky lososa, naplnene natierkovym cesnakovo bylinkovym syrom a zrolovane, podavane so salatom a chrumkavym chlebikom. Jednoduche, rafinovane a veeelmi chutné. Pripadne si sama ochutis nejaky syr, hodi sa tam aj kopor
rolada z listkoveho cesta
vyvalkas cesto,das sunku(stvrocova sa lepsie uklada),postruhany syr,nivu,sampinony cerstve,zrulujes,pecies 20 minut.
Potriet pred pecenim vajickom a popichat.urob aspon 3 lebo sa rychlo minu 😀
Ahoj ja robim vzdy paradajkove brušetky, kazdy pochvaluje a kazdemu chutia. Das do rury nakrajane bagety zapiect na 15 min aby boli zlatohnede potom potries cesnakom a stetkou prejdes olivovym olejom v ktorom mas korenie a sol. V miske si na malilike kostky nakrajas najlepsie cherry paradajky a na drobunko bud pazitku alebo ja davam cibulku sarlotku osolis okorenis nechas chvilku odstat jaaj a pridas bud cerstvu alebo susenu bazalku. Potom to das na tie topinky z bagetiek mozes dontej paradajkovej zmesi alebo zvlast na tanier dat aj mozarelku syr
ahoj ja robím slimáky z lístkového cesta, alebo plnené šampionové hlavičky osolím, pokvapkám olivovým olejom a na to dám kocky syru a dám ich na papier na pečenie a šup do rúry, kým sa syr naroztaví, podávam so šalátom z paradajky, cibule, uhorky, papriky, olív a zalievky z oliv. olej+citr.šťava+cukor+soľ, a posypem nasucho opečenými tekvicovými semienkami)))))dalej cuketu nakrájam na kocky aj so šupou, dám na oliv.olej opiecť, pridám nakrájané 3 stručiky cesnaku, trochu bazalky, a navrch posypem tvrdým syrom, nechám kým sa syr roztopí, polejem na tanieri bielym jogurt a nakrájané paradajky)))fajnotka))))každý sa olizuje)))
pre mna su fajne predjedla plnene veci: plnene paradajky, plnene vajicka pripadne my sme mali na svadbe plnenu broskynu