Kocky nasla som stary recept, ktory chcem vyskusat, ale je tam Hera. Moze sa Hera vymenit za maslo 1:1 alebo treba iny pomer? Dakujem vopred
Jasné, ja len s maslom robím. Koľko je v recepte Hery, alebo iného tuku, presne toľko dáš masla. Jediný rozdiel je v tom, že keď dávaš cesto odležať do chladničky, tak si ho potom včas vylož, lebo s maslom stuhne na kameň, na rozdiel od tých iných tukov.
do kremov len maslo, do cesta, neviem. asi zavisi od toho o co ide. asi lepsia je ta maslova Hera,a le ta je snad rovnako draha ako maslo. .
ja som raz chcela skusit maslovu heru a robila som orecovu roladu. nebol to original recept, vymyslela som si svoj a nebolo to ono. no mm ta orechova rolada chutila. ked soms a pytala, co mam upiest,t ak mi povedal, ze ti roladu, tak sa vzdy smejem, ze chce pokazenu roladu. no uz trosku zamienam v rolade heru za maslo a bola este lepsia.
Do cesta dávam palmarin a do plnky iba maslo
Hera aj hociktorymargarin na pecenie je nahradou masla a v receptoch sa pouziva rovnaka gramaz, je jedno co margarin na pecenie alebo maslo
Ja používam tiež len maslo. Odkedy muž ochutnal moje linecké z masla, tak mamine s herou už nechcel jesť. 😁 Odvtedy svokra prešla tiež na maslo. 😂
Ja pečiem len s klasickým maslom aj krémy tak robím. Heru nedávam.
@xckaret skús tento recept, cesto je výborné. 🤤
https://www.zenyvmeste.sk/recept--najlepsie-tra...
môžeš kľudne, ja tiež dávam väčšinou maslo, heru málokedy
@mia456 ja som čistý zástanca masla do plniek aj do cesta ale mám tiež jeden recept, kde jednoducho ten margarín dávam rovnako ako píšeš v pomere 1:1 s maslom. Skúšala som to len s maslom ale vôbec to nebolo ono. To je naozaj jediný koláč, kde aj napriek snahe ten margarín vyhral 😂 ide o masinkove sušienky
my dávame len Heru. Nevidím nejaký dramatický rozdiel vo výsledku. Skôr by som povedala, že s herou sa predĺži trvanlivosť . A to sme teda "pojedači masla", na chlebe, vianočke, makovníku ... vždy poriadne hrubá vrstva musí byť!
Maslo, maslo maslo 🙂🙂
Ja davam vzdy len maslo, do vsetkych kolacov.