Ľudia pomoc 😭
Piekla som koláč, taký jablkový a všetko vyzeralo fajn. Keď som ho vytiahla z rúry a prekrojila, tak cesto bolo(teda je) také gumené ako keby tam bol puding alebo čo. Ja veľmi nepečiem, čiže sa v tom veľmi nevyznám.
Najhoršie je, že už som aj dala vedieť rodine, že som piekla a všetci sa tešia ako to ochutnajú, ale čaká ich tu iba takáto gumová fraška 😭 a dosť som sa s tým natrápila, hlavne tie jablká očistiť, ošúpať atď...
Neviete čo sa mohlo stať? Cesto je také klasické múka,vajcia, prášok do pečiva,olej, cukor a na 180 stupňov na 45min
Studená rúra. Alebo velmi "mokrá" plnka
Daj cely recept, moze v nom byt chyba.
Ale vseobecne, studena rura, studene suroviny.
@tykat keby som tak vedela... Ja som tu hustú placku totiž vytiahla... Aspoň budem vedieť nabudúce.
Myslíte, že sa sa to môže aj tak jesť aj také gumené? Či to cesto je surové? Lebo je mi to ľúto vyhodiť, tá posypka je fajn aj tie jablká, len ten spodok je taký
Mozes to jest, ale nie je to ono...
A ktory kolac si piekla?
zabudla na prasok do peciva?
@0silvia0 poslala som link vyššie. Tu je toto toho môjho
Aha pardon nevsimla som si. A chutovo je ok?
Vyzmykala si tie jablká? Lebo ked ten recept pozerám moze to byť vlhke z nich. To cesto by malo byt tenke čiže surové by nemalo byt...okostuj a uvidis.
Podla tvojej foto si to krátko piekla/ na nízko, v recepte jeten koláč tmavsi, musis sa riadit očami a svojou rúrou, ale to moze byt len fotkou😊 koláč do zlata dopiect. Aj nastavenie rúry je dôležité, ked sa pouziva ventilátor tak napr keď otvoríš rúru hned sa zníži riadne teplota, ked horný dolny ohrev trosku menej - preto na začiatku je lepsie mat vyššiu teplotu nastavenú a co najmenej rúru otvarat.
inak ak ti prekáža ten spodok , skus si heden kus hodiť na panvicu ,😂 ja by som to riskla... Zakryť mozno, ohriať/ pripiect a podávať mozes aj teplé alebo so šľahačkou. Ak by teda nechutil. A next time, vždy davam pod jablká orechy, vcucnu stavu, lebo ta rozmoci cesto veeelmi ľahko
@simca06022011 myslíte, že ten koláč mám ešte dať do rúry a upiecť ho do tmavšej farby? Či to sa už nemôže 😂 že či to trocha pomôže. A skúsim aj tú panvicu.
Orechy nemôžem dať, lebo môj otec už nezje orechy kvôli zubom :/
Zapni len spodny ohrev a najnizsie mriezku, riadne vyhrej ruru a daj este piect
@0silvia0 áno je, tá posypka aj tie jablká. Aj to cesto v podstate,len je také gumené.
Autorka... Orechy sa davaju na spodne cesto vzdy pomlete. 🙂
@kornelies ahaa takto, no ja zrejme nebudem najostrejšia ceruzka v peračníku 😆
to uz skor nie..
@elizabet173 urcite zalezi od rury, ja mam staru 20 rocnu. Budem mat novu v januari, budem sa ucit odznova piect
Ako si to mohla vediet? Pre vela zien je tato info uplne nova.
Malo vyhriata rura. Ja dam vzdy kolac do rury rozohriatej na 220 stupnov na 5 minut a potom teplotu znizim na 180.