Guláš prekorenený kajenským korením

4. mar 2024

Ahojte, žienky, poradíte, prosím, niekto či sa to dá napraviť. Robili sme guláš z 1 kg mäsa a mm tam pridal omylom kajenské korenie. Teda viac ako by sa patrilo. Páli príšerne. Trochu som odjedla, čím by som to mala zapiť?
PS Začínajúca kuchárka.

pribinak
4. mar 2024

Doliať vodu, pridať surové zemiaky

pinkgirl
4. mar 2024

Odlej polovicu vody z polievky, dolej čistou a prevar a pridaj zemiaky.

fido69
4. mar 2024

V indickej kuchyni používam pri varení na neutralizáciu kapsaicínu z chilli mliečne výrobky, ako je plnotučné mlieko, smotana (sladká alebo kyslá), jogurt, syr alebo kokosové mlieko... ale čo s gulášom, tak to je fakt výzva. Skús pridať viacej rajčín alebo rajčinovú šťavu, to by malo pomôcť. Ak nie tak len riedenie alebo znásobenie ingrediencii. Daj vedieť či to pomohlo. 😉

autor
4. mar 2024

Ďakujem za všetky rady a samozrejme chcem dať vedieť ako to vyjde, ale teraz to musí počkať, pretože ideme k príbuzným do západoslovenského kraja, lebo tam majú deti prázdniny, guláš sme zatiaľ dali do mrazáku.

osky
4. mar 2024

Super,
Mas viac moznosti:
1 Usmaz cibulu,udus si na nej mäso bez nicoho,max trosku soli...
Potom pridaj par zemiakov..v podstate budes mat novy zaklad na gulas.
Potom k tomu pridaj ten co ste prekorenili,dochut paradajkovym pretlakom a vsetko spolu rozvar.

Inak ak zjes daco taketo ostre alebo aj zapachajuce,napravi to par hltov mlieka-neutralizuje pachy aj chute...

2.este mozes z toho prekoreneneho gulasu urobit tzv."perkelt"
Pridaj velku slahackovu smotanu,urob zatrepku/muka+mlieko/ a rozvar s gulasom.
Zatrepku ja nerobim,ale tu urobi fajn sluzbu..trochu to stiahne

3.v podstate mas zaklad na mexicky gulas
Pridaj velku konzervu fazuli a velku konzervu kukurice,mozes v tom celom este dovarit trochu zemiakov .

autor
6. mar 2024

@osky Ďakujem krásne.