Ahojte, žienky, poradíte, prosím, niekto či sa to dá napraviť. Robili sme guláš z 1 kg mäsa a mm tam pridal omylom kajenské korenie. Teda viac ako by sa patrilo. Páli príšerne. Trochu som odjedla, čím by som to mala zapiť?
PS Začínajúca kuchárka.
Odlej polovicu vody z polievky, dolej čistou a prevar a pridaj zemiaky.
V indickej kuchyni používam pri varení na neutralizáciu kapsaicínu z chilli mliečne výrobky, ako je plnotučné mlieko, smotana (sladká alebo kyslá), jogurt, syr alebo kokosové mlieko... ale čo s gulášom, tak to je fakt výzva. Skús pridať viacej rajčín alebo rajčinovú šťavu, to by malo pomôcť. Ak nie tak len riedenie alebo znásobenie ingrediencii. Daj vedieť či to pomohlo. 😉
Ďakujem za všetky rady a samozrejme chcem dať vedieť ako to vyjde, ale teraz to musí počkať, pretože ideme k príbuzným do západoslovenského kraja, lebo tam majú deti prázdniny, guláš sme zatiaľ dali do mrazáku.
Super,
Mas viac moznosti:
1 Usmaz cibulu,udus si na nej mäso bez nicoho,max trosku soli...
Potom pridaj par zemiakov..v podstate budes mat novy zaklad na gulas.
Potom k tomu pridaj ten co ste prekorenili,dochut paradajkovym pretlakom a vsetko spolu rozvar.
Inak ak zjes daco taketo ostre alebo aj zapachajuce,napravi to par hltov mlieka-neutralizuje pachy aj chute...
2.este mozes z toho prekoreneneho gulasu urobit tzv."perkelt"
Pridaj velku slahackovu smotanu,urob zatrepku/muka+mlieko/ a rozvar s gulasom.
Zatrepku ja nerobim,ale tu urobi fajn sluzbu..trochu to stiahne
3.v podstate mas zaklad na mexicky gulas
Pridaj velku konzervu fazuli a velku konzervu kukurice,mozes v tom celom este dovarit trochu zemiakov .
@osky Ďakujem krásne.
Doliať vodu, pridať surové zemiaky