Ako ugrilovat krkovicku? Tak, aby bola makucka. Mam ju predpiect v rure a potom na gril /klasicky, drevenne brikety/. Alebo mate nejaky recept na nieco ine - pre chlapov. Nie kuracie, cuketu..
marináda : 4 lyžice dijonskej horčice
1 lyžička drveného farebného 4 korenia
8 strúčkov cesnaku /alebo podľa chuti/
1 lyžička kopcovitá mletej sladkej papriky
4 lyžice oleja
1 lyžica čerstvého rozmarínu
podľa potreby trochu suchého bieleho vína alebo trošku borovičky
Alkoholu sa báť nemusíš, pri grilovaní sa vyparí....
@macik34 Aha, chapem 🙂 Myslim si, ze predpecenim to len pobabres. Ak krkovicku nechas marinovat niekolko hodin, tak ver, ze na grile ju staci piect 5 minut z jednej a z druhej strany a bude skvela. A ak sa ti zda malo, tak pec trosku dlhsie. Tym, ze je mastenjsia, sa tak nevysusi, lebo ta mast sa bude postupne vypekat.
Skus 5 minut z jednej a 5 z druhej strany, jeden kusok vezmi z grilu a v strede rozkroj - ochutnaj a uvidis ci este piect dlhsie ci nie ;)
My vzdy robime takto a je chutna, stavnata, makka 🙂
Dôležité ju dobre namarinovať, nemá sa rozklepávať, grilovať na slabšom plameni z každej strany 3-4 minúty...