Grilážky - recept

15. dec 2021

Ahojte,
nikdy som nerobila grilážky, idem skúsiť prvý raz. Recept je cca všade rovnaký, ale pred časom som ich ochutnala na oslave, kde ich robila nejaká pani - k receptu sa nedostanem - a boli namojdušu geniálne! Viete mi prosím poradiť nejaké triky, postupy, množstvá, aby som sa k tej genialite aspoň trošku priblížila? Fakt neviem, čo tam dala navyše, ale možno máte nejaký overený recept. Ďakujem❤

autor
15. dec 2021

+ mám len 1/2 salca, bude to stačiť? Či je to problém?

lealikk
15. dec 2021

tak skus len polovicnu davku, ked mas len polku salka. co mam ja recept, tak sa len stopi cukor, potom prida maslo a salko a necha sa to prevarit.

lindous
15. dec 2021

My máme radšej také viac poschodové, že radšej tenšie vrstvy plnky a medzi každou oplátka a fakt poriadne zaťažiť 😊 a orechy v plnke mame radšej nasekané ako pomleté... Ale to sú veci také, že každému inak vyhovuje 😅

alenah31
15. dec 2021

pri polovici salka: 150 g cukru skaramelizuj - najlepšie v hrnci s dvojitým dnom (vodný kúpeľ) + 125g masla (to je to menšie) - pozor prská to, ak chceš pridaj posekané orechy (100g, ja nedávam, syn má alergiu) a treba to miešať, keď sa to spojí vlej tam salko. Tú super chuť robí maslo - veľa komerčných cukrární dáva miesto toho margarín a iné náhrady.

bienennest
15. dec 2021

U nás doma sa robia bez salka, môžeš tiež pozrieť-
https://recepis.sk/2019/12/08/grilazky-bez-salka/

autor
15. dec 2021

ďakujem Vám, idem skusat👏