Ahojte,
nikdy som nerobila grilážky, idem skúsiť prvý raz. Recept je cca všade rovnaký, ale pred časom som ich ochutnala na oslave, kde ich robila nejaká pani - k receptu sa nedostanem - a boli namojdušu geniálne! Viete mi prosím poradiť nejaké triky, postupy, množstvá, aby som sa k tej genialite aspoň trošku priblížila? Fakt neviem, čo tam dala navyše, ale možno máte nejaký overený recept. Ďakujem❤
tak skus len polovicnu davku, ked mas len polku salka. co mam ja recept, tak sa len stopi cukor, potom prida maslo a salko a necha sa to prevarit.
My máme radšej také viac poschodové, že radšej tenšie vrstvy plnky a medzi každou oplátka a fakt poriadne zaťažiť 😊 a orechy v plnke mame radšej nasekané ako pomleté... Ale to sú veci také, že každému inak vyhovuje 😅
pri polovici salka: 150 g cukru skaramelizuj - najlepšie v hrnci s dvojitým dnom (vodný kúpeľ) + 125g masla (to je to menšie) - pozor prská to, ak chceš pridaj posekané orechy (100g, ja nedávam, syn má alergiu) a treba to miešať, keď sa to spojí vlej tam salko. Tú super chuť robí maslo - veľa komerčných cukrární dáva miesto toho margarín a iné náhrady.
U nás doma sa robia bez salka, môžeš tiež pozrieť-
https://recepis.sk/2019/12/08/grilazky-bez-salka/
ďakujem Vám, idem skusat👏
+ mám len 1/2 salca, bude to stačiť? Či je to problém?