Ganache na cheesecake

14. mar 2024

Ahojte, prave som dopiekla prvý cheesecake. Na vrch ma ist ganaz z bielej čokolády a smotany. Ale neviem či to mam dať teraz hneď keď vychladne alebo ho do rana nechať v chladničke a rano urobiť tu polevu a poobede by uz mohol byt … alebo ako to robíte vy?

tulik123
14. mar 2024

Ja necham cez noc vonku ak je moc horuci alebo v chladnicke, popripade by malo stacit aj 3 hodiny v chladnicke. A potom dam polevu a necham stuhnut 🙂

autor
14. mar 2024

A nechať ju vychladnúť alebo ju dať rovno takú zohriatu? Viem že kedysi sa mi roztopena cokolada akoby ztuhla a už sa nedala dobre rozliat

gejb
14. mar 2024

Ganaz lejes ešte teplu, nie však uplne horúcu. Lebo keď to vychladne už sa to liať nedá.

vkatush
14. mar 2024

Cheesecake nech vychladne, ja v takomto období dám na balkón na polhodinu a je vychladnutý.

Ganache leješ teplé, nie horúce.
A len možno pripomienka pri ganache (ak tiež robíš prvýkrát), pomer so smotanou pri každej čokoláde je iný (pri mliečnej, bielej a horkej).

nevenka
14. mar 2024

@vkatush aky pomer davas? Nikdy som nerobila, len klasicke polevy, rada by som skusila nieco nove. Dakujem.

vkatush
14. mar 2024

@nevenka ja osobne skôr robím ovocné alebo karamelové vrchy.
Ale keď už, tak tmavú čokoládu dávam podľa tohto (mliečna na čistý mi sedí a horká na malinový alebo mandarínkový naposledy boli super).
S bielou som doteraz len improvizovala od oka, ale najbližšie musím už naozaj skúsiť dodržať pomer, či bude pekne sedieť.