Ahojte, prave som dopiekla prvý cheesecake. Na vrch ma ist ganaz z bielej čokolády a smotany. Ale neviem či to mam dať teraz hneď keď vychladne alebo ho do rana nechať v chladničke a rano urobiť tu polevu a poobede by uz mohol byt … alebo ako to robíte vy?
A nechať ju vychladnúť alebo ju dať rovno takú zohriatu? Viem že kedysi sa mi roztopena cokolada akoby ztuhla a už sa nedala dobre rozliat
Ganaz lejes ešte teplu, nie však uplne horúcu. Lebo keď to vychladne už sa to liať nedá.
Cheesecake nech vychladne, ja v takomto období dám na balkón na polhodinu a je vychladnutý.
Ganache leješ teplé, nie horúce.
A len možno pripomienka pri ganache (ak tiež robíš prvýkrát), pomer so smotanou pri každej čokoláde je iný (pri mliečnej, bielej a horkej).
@nevenka ja osobne skôr robím ovocné alebo karamelové vrchy.
Ale keď už, tak tmavú čokoládu dávam podľa tohto (mliečna na čistý mi sedí a horká na malinový alebo mandarínkový naposledy boli super).
S bielou som doteraz len improvizovala od oka, ale najbližšie musím už naozaj skúsiť dodržať pomer, či bude pekne sedieť.
Ja necham cez noc vonku ak je moc horuci alebo v chladnicke, popripade by malo stacit aj 3 hodiny v chladnicke. A potom dam polevu a necham stuhnut 🙂