Milé gazdinky prosím poraďte 🙏 už asi piaty krát skúšam tento recept. Dávam spišské parky, tie mi pripadajú najviac aromatické z parkov. Vajíčko na tvrdo, uhorka. Ale nech robím co robím, vo finále je jedlo bez chuti a bez typickej vône tejto dobroty 🙄 jednoducho nevonia to ani po parkoch, ani po vajicku, ani tusim nijako 🤷♀️ uhorky davam posledne takze nie su na kašu. Ďakujem za rady a tipy.
V prvom rade, opeciem slaninku, tu vyberiem, na masti oprazim cibulovy zaklad. Maso prespikujem parkami, opeciem na panvici aby sa zatiahlo, pridam k cibulovemu zakladu, okorenim, osolim, vratim slaninu a dusim do makka (v tlakaci). Stavu ked treba zahustim s nasucho oprazenou mukou, ale zvycajne netreba, lebo je dost husta z tej cibule. Z korenia len cierne mlete a bohatu davku udenej sladkej papriky. Nikdy nedavam vajicko, to patri do spanielskeho vtacika a s kyslou uhorkou je znojemske, nie frankfurtske.
https://www.mimibazar.sk/recept/36382/frankfurt... tento recept mam na mysli @viestta . Tak potom už neviem, asi to zblba autorka receptu🤔 španielsky vtacik viem co je, to sa podarí vždy.
U nás sa fraknkurtské tiež hovorí takému na slaninke s párkom, vajíčkom a kyslou uhorkou... ja to zrovna neobľubujem, ale viem že mamina vždy slaninku vypečie, mäsko osolí, okorení a obalí v múke a sprudka opečie, vyberie, spraví cibuľový základ, zarestuje cesnak, červenú papriku a trochu pretlaku, prihodí späť mäso so slaninkou, podeleje, dusí do mäkka, pred koncom prihodí nakrájané párky a uhorky a úplne prohodí kúsok másla a vajíčka, dochutí soľ, korenie ak treba...
Čo mám skúsenosť od inej kuchárky, tak zvykne podlievať až príliš veľa vody/vývaru, že sa mäso nieže dusí, ale doslova sa varí ako polievka. Preto môže byť výsledok akoby bez chuti a keď zahusťuje, napr. múkou, tak jej musí dať strašne veľa, aby to celé množstvo zahustila. Párkrát som jej to síce povedala, aby skúsila podlievať menej vody, no akosi buď na to zakaždým zabúda alebo si robí po svojom . . .
@aandrea9 frankfurtské maso sa mi zda, ze je s parkami, ml paprikou a slahackou.. toto je skor ako španielsky vtáčik..Treba dat do omáčky horcicu ,ml c papriku a vela cibule