ahojte, chcem vás niekoho poprosiť o recept na fornetty... hľadala som aj na internete, ale nikde nieje vypísané. Poradťe
Ďakujem Lenka
Presne, cely figel je v tom, ze fornetti su take ake su preto, ze sa vo vyrobe zamrazia a potom len postriekaju vodou a pecu pri vysokych teplotach. Raz som sa pytala, ci mi mozu predat zamrazene a prej ano, ale len cele baliky (s cim by som sa este vyrovnala), ale za cenu upecenych, co sa mi zdalo byt desne.
Takze velmi jednoducho z listkoveho cesta priprav kolaciky, ponakrajuj, nenetieraj vajickom a zamraz. A ked budes mat chut, poloz na papier, postriekaj vodou a pec pri vysokej teplote par minut. Prvykrat to musis odhadnut, potom to uz pojde... 🙂
predsa som našla ideálny recept na fornetti a ešte k tomu aké dobré 🙂 😉 http://dobruchut.aktuality.sk/recept/12247/foto...
pochybujem ze prave fornety sa daju len tak ziskat, ale robia sa z listkoveho cesta. listkove cesto naplnis a pecies.