Baby prosim, chcem zacat piect babovku a chcem dobru a nezavadnu formu na jej pecenie. Prosim poradite mi konkretnu, z ktorej sa aj dobre vyklopi? Nie som fanda silikonu, tak naj iny material ako silikon. Dakujem 🎂 🍰 🧁
@janababana akakolvek s neprilnavym povrchom, ked je predtym vytreta maslom a pripadne jemne vysipana mukou, tak by nemala prilepit cesto. Ja mam keramicku, sklenenu, smaltovanu aj asi teflonovu a vsetky su ok, ale popravde najradsej mam tu kvazi teflonovu - je lahka ako kedysi plechove, ale nepriliepa sa a je velkostne akurat 😄
Mam staru formu este po babine. Zakazdym ju vymazem a vysypem mukou. Babovku necham vychladnut po upeceni, pripadne zlahka nozom oddelim babovku od formy a vyklopim. Ani raz sa mi nestalo, ze by sa prilepila a neslo to.
@janababana mam sklenenú a spokojnosť.
Ja mam taky trik vymastit maslom a vysypat nie mukou, ale struhankou, nikdy sa mi neprilepila (skor by som povedala, ze vzdy mi takmer vypadla 😁) ani v obycajnej plechovej forme - takej tej otvaracej co sa da vybrat rovny spodok a vymenit za babovkovy. Silikonovu formu som tiez mala, ale nejako sa mi nepacila.
@lelelienka ja tak vysypavam nie strúhankou ale kokosom a je to ešte aj pridaná hodnota na chuti 😀
@janababana ja mám tiež tú z Tescomy, ktorú pridala
@mameha7.
@animus fuha toto je velmi nebezpecne, musim skusit mnam milujem kokos
Baby nejdem Vas tagovat dakujem vsetkym za odpovede, skusim tu z tescomy to som aj mala ako tajny tip. 🍀🧁
@janababana mam tradicnu keramiku.trosku trvalo kym som sa naucila s tym pracovat,ale nedam dopustit.mas to aj zdravotne nezavadne
@janababana ja mám túto : https://www.tescoma.sk/forma-babovka-vysoka-del...
Momentálne je v akcii za 26 € na megaknihy.sk