Prosím vás, z koľkých vajec sa urobí polovica formy na Veľkonočného barančeka. Chcem si kúpiť formu a neviem, či len polovicu, alebo 2 polovice, aby bol jeden veľký celý baranček. Či by nám nepostačila len polovica, aby sa spapal,...🙂 Ak by niekto pridal aj výborný mäkučký recept,...👏
Posielam mojich barancekov podla receptu z tescomy
@ollynka ja mam keramicku z dvoch casti,ale ja som myslela ze sa to pecie tak,ze cesto sa naleje do jednej casti a priklopi sa druhou. cize sa upecie 1 cely barancek.nepeciem to osobitne a nezliepam.postupne som prestala pouzivat tu hornu cast,cize chrbat.lebo je jedno ako vyzera zozadu😂
@janetinka27 ja som našla recepr, že sa to prikryje tou druhou formou a tak sa to pečie. Ja som si myslela, že sa to pečie oddelene a potom sa lepí krémom....
Dúfam že nikdy nič podobné od nikoho nedostanem 😀 Jesť sa to nedá a nevyzerá to ani dobre.
@nikolka1986 myslis barancek? 🙂 chutovo je vyborny, krasne vonia. ked stoji na okrasu,tak obschne. je to normalne cesto piskotove,hustejsie,mozes tam dat oriesky,ochutit citronovou korou,kandizovanym ovocim,hrozienkami,cokoladou,ovocnym pudingovym praskom... 🙂 nepotieram ho bielkovou penou,lebo to neviem a vyzeral by asi ako pes😀 my ho po sviatkoch vzdy zjeme
a este som citala dobru radu, formu treba dokladne vytriet maslom a vysypat hrubou mukou. treba pokryt kazdy kusok,lebo sa cesto zvykne prilepit a nastane katastrofa 😀 mne prave odtrhlo ucho 😀
@ollynka neviem kde si dnes chcete kúpiť formu, ale sú rôzne, aj z jednej aj z dvoch časti, v oboch prípadoch vyjde približne rovnaký, keď chcete menšieho, hľadajte menšiu formu, ja mám recept z 5
Vajec asi na klasického baranceka.