Fliačky s kapustou

7. dec 2023

Ahojte ako robíte na kyslo fliacky s kapustou Vy?

katica06
7. dec 2023

Iba podusím na opraženej cibuľke

autor
7. dec 2023

@katica06 aby zmakla a nic viac? idem ich eobit 1x ja som vzdy mala rada na sladko ale muz chce aj so slaninkou 🤷‍♀️

katica06
7. dec 2023

Ano

viestta
7. dec 2023

Oprazim postruhanu kapustu na karameli, podusim kym "nevyschne", pridam cierne korenie a premiesam s fliackami. Kto chce este si ich pocukruje. U nas sa jedia na sladko. So slaninou mame strapacky s kyslou kapustou

negymama
7. dec 2023

ja fliacky casto robim s kyslou kapustou, je to moje oblubene jedlo od detstva. Idealne ked je to na jemnejsie krajana kapusta, ktora nema vela korenin, cierne plus rasca. Kapustu len trosku podusim s olejom, prip. podlejem kapustovou stavou. A zmiesam s fliackami.

negymama
7. dec 2023

nie je muz z vychodneho slovenska? Ja ked som studovala v Nitre som dostala v prvom rocniku kulturny sok, ked mi v jedalni dali fliacky so sladkou kapustou /to aj my robime/ ale sok bol ze mi tam kucharka nasypala praskovy cukor! Slane jedlo s cukrom? pre mna nepochopitelne...

petka552
7. dec 2023

Fliacky na kyslo s kyslou kapustou nerobime. Len so sladkou kapustou. S kyslou robime strapacky.

vanilkovazmrzka
7. dec 2023

Bleh. To mam v ktegorii jedla za trest 😃

A este na sladko, a s cukrom? To je precin proti zdravemu telu aj rozumu.

negymama
7. dec 2023

@vanilkovazmrzka moja babka nam robila aj bezne halusky /strapacky/ aj domace fliacky s kyslou kapustou velmi casto. Niekedy ludia nakladali aj dva velke sudy kapusty. Na to poliala roztopene domace maslo... uh, hned by som si dala. My sme bezne aj pirohy plnili drobno nakrajanou kyslou kapustou. Tie som mala zo vsetkych naplni najradsej.

deti95060810
7. dec 2023

@vanilkovazmrzka tak každý to máme nejak... na sladko so sladkou kapustou je to moje obľúbené jedlo... vždy sa dojem až mi je zle a dostanem migrénu...

deti95060810
7. dec 2023

@negymama aj moja mama bežne nám robila halušky s kyslou kapustou... jedli sme.

vanilkovazmrzka
7. dec 2023

@negymama este s tou kyslou kapustou, budis… ale sladke, normalne ma strasie 😃 a to milujem sladke a sladkosti, az to pekne nie je…

negymama
7. dec 2023

@deti95060810 my aj tie fliacky, celkove kysla kapusta u nas isla. Babka bola z rusinskej rodiny, tak napr. kadejake privarky na kyslo a nezabudnutelnu hubovu "macanku"...to bolo tiez take kyslejsie jedlo.

negymama
7. dec 2023

@vanilkovazmrzka uz som aj videla, ze do klasickych tvarohovych halusiek pridavali cukor! fuj. to by som nejedla. viem, na jedlo sa nema hovorit fuj. ale cukrove jedla su u mna palacinky, buchty na pare, sliv. gule a podobne.

diewcatqoo
7. dec 2023

Mnam, milujem fliacky s kapustou. Najlepsie je na to cerstva mlada kapusta. Oprazim na cibulke, osolim, okorenim, omastim slaninkou a zmiesam s fliackami. V lete, ked je dostatok cerstvej kapusty, by som to kludne jedla kazdy den. Raz som to doniesla aj do prace v CR a sli sa za tym potrhat.
Na sladko s cukrom mi to vobec nesmakuje - tak jedia v rodine mojho manzela. Ale oni jedia aj velkonocny hrudku sladku. Pre mna fliacky jedine naslano, s dostatkom cierneho korenia.

vanilkovazmrzka
7. dec 2023

@negymama coooo tak ale tvarohove su predsa sladke jedlo 😃 ved tvaroh moze byt aj v tej buchte 😃

negymama
7. dec 2023

@vanilkovazmrzka v buchte sladky tvaroh ok, v haluskach ee. no ale ked niekto chce, nech to tak je.

mijo53
7. dec 2023

fliačky so sladkou kapustou na slano, strapačky s kyslou na slano

luccija
7. dec 2023

Mám to veľmi rada, ale na slano mama si dáva cukor a najlepšie buchty sú s kapustou na sladko🤪

slavomira236
7. dec 2023

@negymama ja som z vychodu ale o fliackoch s kapustou a praskovym cukrom som sa tu za45 rokov nestretla u nikoho..

slavomira236
7. dec 2023

@diewcatqoo ja to tiez jedavam casto lacne rychle dobre. Len deti nechcu kapustu. Tak robim sebe len

pininka1
7. dec 2023

Nieje nič lepšie ako fliačky so sladkou kapustou a na to kryštálový cukor. Nikdy ich nerobíme s kyslou kapustou. To len klasické halušky.

negymama
8. dec 2023

@slavomira236 vsak prave, aj ja som z vychodu. Praskovy cukor na fliackach s kapustou som videla prvy krat v jedalni na vyske v Nitre.