@mahatta namočiš šošovicu aspoň na pol dňa. Potom ju dáš variť s cibuľou cesnakom a bobkovým listom, alebo kľudne aj vo vývare môžeš. Nesoliš. Keď je polomäkka, v druhom hrnci osmahnes cibuľku dozlatova, zaprašiš mukou, dáš kus papriky, pretlačený cesnak, rascu. Keď to začne voňať dáš tam tu uvarenú šošovicu aj s vodou( tak akurát, radšej najprv menej aby to nebolo riedke a potom přidáš) a ešte chvíľu varíš, nakoniec tam dáš šľahačkovú smotanu a cukor a ocot podľa chuti a už len necháš prebublat. Zo školskej jedálne si to pamätám dosť sladké a to tomu dávala tu špecifickú chuť tak cukrom nešetri.
@mahatta namočiš šošovicu aspoň na pol dňa. Potom ju dáš variť s cibuľou cesnakom a bobkovým listom, alebo kľudne aj vo vývare môžeš. Nesoliš. Keď je polomäkka, v druhom hrnci osmahnes cibuľku dozlatova, zaprašiš mukou, dáš kus papriky, pretlačený cesnak, rascu. Keď to začne voňať dáš tam tu uvarenú šošovicu aj s vodou( tak akurát, radšej najprv menej aby to nebolo riedke a potom přidáš) a ešte chvíľu varíš, nakoniec tam dáš šľahačkovú smotanu a cukor a ocot podľa chuti a už len necháš prebublat. Zo školskej jedálne si to pamätám dosť sladké a to tomu dávala tu špecifickú chuť tak cukrom nešetri.