Ako robíte fazuľovú pol.s udeným kolenom....na nete je viac receptov....
Dám do hrnca fazuľu spolu s údeným kolenom a varím do mäkka, keď je mäkká pridam zemiaky, keď sú mäkké pridam slivkový lekvár, ocot, soľ a cukor podľa chuti. Zahustím zapražkou a prípadne ešte dochutim
Ja robievam veľmi podobne, ako v tomto recepte, je výborná: https://bonvivani.sk/recepty/biela-fazulova-pol...
@h2 ja chcem bez smotany a zemiakov 🙂
V jednom hrnci uvarim koleno (najcastejsie v tlakaci asu 30 minut), v dalsom varim fazulu. Ked su koleno aj fazula skoro makke , tak koleno oberiem, zlejem vyvary spolu, pridam nakrajane maso z kolena, pridam zeleninu na kocky, cesnak, sol ak treba, korenie a varim do makka. Na zaver pridam tmavu zaprazku, v ktorej preprazim prelisovany cesnak a sladku papriku, prevarim a na zaver nasypem majoranku. Podavam so sirokymi rezancami alebo fliackami