Je takáto domáca cvikla zo záhrady po uvarení v poriadku? Je skôr oranžová ako ružová a voda z nej bola tiež taký mix..:
@mamamasama áno oskrabala som šupku preč, a to je dobre alebo zle ?
Ja varím len v šupke a farba je veľmi intenzívna. Skús 🙂 Prvýkrát som varila bez šupky a dopadlo to ako u teba
@mamamasama a myslíš že vitamíny sa zachovali ?
Moze to byt aj odrodou, nie vetky su tmavo cervene. Pestovaly sme uz aj zltu, zihanu a tiez takuto bledsiu, je to v poriadku.
Moze to byt odrodou, moze to byt tym, ze si ju varila osupanu, v kazdom pripade jedla je
Tak cecko asi nie, to sa rozklada hned...
@mamamasama
@viestta
@stefi_k baby tak ja som ju dnes opäť varila, ale so šupkou a výsledok je rovnaky ako minule :D neviem teda, varila som v tlakovom hrnci 30 minút
To je odrodou. Niektore maju viac farbiva, niektore menej. Su vyslachtene tmave odrody, su vyslachtene odrody, kde sa islo viac po chuti ako po farbe. Ak si este nemala zltu cviklu, tak vyskusaj. Ta je taka cviklova chut aku nema ziadna cervena.
@viestta a myslíš že neni chyba v tom že som ju varila v tlakovom? V surovom stave má fakt kraaasnu farbu
Tento rok mam aj ja taku cviklu. Je chutna, akurat nie tak cervena, ako som zvyknuta.
Je to odrodou. 🙂
Varim bezne v tlakaci. Farba naozaj na cvikle nie je to najdolezitejsie, zbytocne sa tym zaoberas
Lebo si varila bez šupky 🙂