Falošné bryndzové halušky

caspino
11. feb 2014

ahojte nasla som na nete recept na falošne bryndzove halušky ze 20dkg hl.muka+30dkg polohr.muka a 6dcl voda mate odskusane niekto?

luba28
11. feb 2014

@caspino ano robim take,aj bezne do polievky trebars z udeneho mäsa,....a su velmi dobre a hlavne rychle,...

caspino
autor
11. feb 2014

uz ich mam hotove su neskutocne lahodne no podla mna lepsie ako klasika a rýchlovka su bieluckeééééé od teraz iba tieto robim
🙂

klincek
11. feb 2014

@luba28
@caspino blbe otazky od menej skusenej kucharky..to len zmiesate tie muky s vodou (ziadny zemiak, vajce, nic?) a hned hadzete halusky? ci to musi aj chvilu stat? a kolko sa asi varia?

povuma
11. feb 2014

ja robím z acidka, : pollitrové acidko, jedno vajce a polohrubá múka podla potreby, aby to bolo také polotekuté, treba skusit jednu halušku či sa nerozvarí 🙂 🙂

povuma
11. feb 2014

@klincek len rozmiešaš a dáš varit, do vriacej vody, na chvilku, ked vyplavaju nahladinu, su hotové 🙂

klincek
11. feb 2014

@povuma dakujem, skusim.

ynett
11. feb 2014

@caspino my robíme podobné. pol hladkej a pol hrubej múky, záleží aké množtvo ide človek robiť, do toho trochu vody, 1 vajce a soľ. U nás doma sa nikdy nerobili klasické zemiakové halušky. Som navyknutá na takéto. Zemiakové mi veľmo nechutia. 🙂

ynett
11. feb 2014

@klincek my tiež tak ako @povuma píše, zamiesť cesto, šup do vriacej vody, keď vyplávajú sú hotové. Super rýchle jedlo 🙂

klincek
11. feb 2014

@ynett dakujem. a ten tvoj recept sa mi paci este viac🙂

ynett
11. feb 2014

@klincek nie je zač 🙂

barakr
11. feb 2014

ahoj,ja davam hrubu muku,vajce,vodu a trosicku sol,ked sa mi nechce robit zo zemiakov 🙂

luba28
11. feb 2014

@klincek vsetko dokopy a ked voda vrie tak hadzem,miesam a ked vyplavu hore tak su hotove,...

ynett
11. feb 2014

@klincek ešte aby som ťa nezavádzala s pojmom "trochu vody" samozrejme vody treba tak aby bolo vláčne cesto a dali sa robiť halušky 😉

caspino
autor
11. feb 2014

@klincek do misky som dala 2 druhy muk pomiesala a potom vodu recept je na 6 dcl dala som kusok menej asi o 1dcl alebo o 0,5 dcl zamiesala nic ine ziaden zemiak ziadne vajce ziadna SOL ta az potom nakoniec na hotove akurat do vody som dala sol kde sa varili nechala som postat asi 15min a nahadzala varila ked nevysli na povrch vriacej vody a este par minut vyberala dierkavou varechou do sklenej misky na cele množstvo som dala 1/2 masla v kuse roztopilo sa na haluškach 1 syr črevo Bambino a šlahač.smotanu nie celu kusok menej posolila na vrch slaninka lahodnéééééééééééééé neverila by som kym som neodskušala 🙂

caspino
autor
11. feb 2014

@povuma ano nižšie je presny postup 🙂

sepkev
11. feb 2014

@caspino iiha, toto sa mi velmi páči, vyskúšam 🙂

caspino
autor
11. feb 2014

@sepkev aj mne 🙂

maribell
11. feb 2014

@caspino ahoj my robievame iba tie.. u nas tie zo zemiakov hhadam ani raz robene neboli ... neboj su vyborne 🙂

klincek
12. feb 2014

dievcence, dakujem vsetkym za tipy. ja varievam vecer, tak ocenim vsetko, co je rychlo🙂.

mackoxxx
12. feb 2014

@caspino robievam a často, no nie sú to haušky ale NOKERLE a dávajú sa ako príloha k mäsku na smotane 😉 prípadne ako cestovina do hustejšej polievky 😉 😉

caspino
autor
12. feb 2014

ano viem ved je to v nazve ze FALOSNE halušky🙂