Egrešovo-ríbezľový džem - hustota

chrobacik41
1. júl 2024

Žienky prosím vás, varím egresovo ribezlovy dzem a nejako mi nehustne 🤔 treba to aj prepasirovat? Minuly rok som robila samotný ríbezľový a samotný egresovy a myslím ze som nepasirovala nepamatam si 🤔 a mínuly rok som mala obidva husté lenže tento rok som mala malo ribezlí tak som to dala spolu s egrešami a ako píšem nejako mi nehustne 🤷‍♀️

guiseppinka
1. júl 2024

Ja som davala vzdy zelirovaci, mne sa to nechce vyvarat neviem ako dlho... ak nehustne, tak pridaj este zelirovacieho...

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2024

@chrobacik41 Kazdy rok robim egresovo-ribezlovy, davam len obycajny cukor a vzdy zhustne, nic nepasirujem, dam ovocie s cukrom na sporak, miesam a tycovym mixerom to po nejakom case prebehnem a vzdy to dobre zhustlo, len teda treba zhruba hodinu varit (a zalezi aj od mnozstva).

frflos_nespokojny
1. júl 2024

ribezle zeliruju velmi dobre.

nevenka
2. júl 2024

@frflos_nespokojny no ak ich mala malo, tak moze byt, ze to nehustne.
Ja varim vzdy zo stavy z ribezli, nemam rada tie zrniecka. A po starom, ziadny gelfix, nic take, len cisty cukor a varim po malych mnozstvach, redukujem a vzdy dobre.

frflos_nespokojny
2. júl 2024

@nevenka presne to ma napadlo