Efektívne varenie

majkaadka
3. jan 2022

Ahojte,
Potrebujem poradit/nacerpat inspiraciu. Milujem pecenie, sladkych veci 🙂 bavi ma, realizujem sa pri tom.
Varit ale velmi neviem, resp uvarim cokolvek ked mam recept. Bez receptu som stratena :( Nebavi ma to rozmyslanie nad tym co varit, co sa bude jest. Ked sme boli s muzom sami, casto to poriesila donaska. Ale uz sme traja a predsa doma uvarene je doma uvarene.
Hladam tipy na jedla, ktore mozu aj male deti (1,5r ma) a aj my zaroven. Hladam efektivitu. Casovo nenarocne jedla, pri malej nemozem pol dna vyvarat, neda sa :D ideal nieco navarene na viac dni. Idem si vytvorit zoznam, lebo neustale hladanie receptov na nete je na nerv. Dakujem za akekolvek tipy. Polievky, hlavne jedla, cokolvek.

luccija
3. jan 2022

@majkaadka rizoto zeleninove hore syr, kuracie, špenátové...
Akékoľvek mäso na šťave,
kuracie zapiecť so smotanou, syrom v rure
Losos či iné ryby a pyré, grilovaná zelenina
Zapečené zemiaky
Ryžový nákyp, ak máte radi sladké ..žemľovku, guľky s makom posypané
Perkelt s haluškami, ryžou
Pecene kura, stehná...
Špenátovy prívarok
Husté polievky šošovicová, fazuľová, paradajková s parmezánom, zeleninová s knedličkami, hrstkova, z červenej šošovice a do toho mrkvu petržlen to máš polievku za 15 min uvarenú
Fašírky v rúre
Cestoviny so syr.omackou, paradajkovou so syrom
Granadír
Ak máš doma kuchtu akékoľvek mäso na šťave máš rýchlo a len obmienam raz hrášok, hríby aspoň pre chuť mala ich nemusí jesť, mrazenú zeleninu rôznu
Tiež varím rýchlo a nie zložito aj kúpim polotovar akoby som mala 2 hodiny robiť parené buchty🙂

luccija
3. jan 2022

@majkaadka bolonske špagety..kuracie soté, činu, ak máš kuchtu španielsky vtáčik, ale ja ho neplním ale uhorku, vajíčko dám do šťavy, zapeceny karfiol, brokolicu so smotanou syrom...

oli18
3. jan 2022

Tekvicovy privarok, privarok zo zelenej fazulky, ktoru kupis sterilizovanu krajanu v naleve vo flasi, k tomu zemiaky a volske oko. Sulance a pirohy robim, ked mam cas, potom mrazim a varim, ked mam malo casu. Rezance s tvarohom, bryndzove halusky, aj bryndzova polievka. Polievka smotanova zo susenej fazule. Cestoviny s karfiolom, alebo brokolicou v smotanovo syrovej omacke.

babymarket_sk
3. jan 2022

odporúčam husté polievky - napr. brokolicová, tekvicová...okrem zeleniny dávam aj červenú šošovicu a ovsené vločky...super výživná a rýchla

majkaadka
autor
3. jan 2022

@luccija super napady, dakujem 🙂