Ma niekto prosím overený recept? Vďaka
@malinovka333 super, vďaka 😉
@nicicka ale je chutny, len aronia je horka trpka tak tam treba dat viac cukru, ale s tym gelfixom som to mala presne ze som si odmerala stavu podla navodu,lebo volakedy som robila aj tak ze curor kyselka, tam sa ale riedila aronia s vodou a to sa mi nepacilo
@malinovka333 a nevarila si to pred odšťavenim? Mi príde že nemá veľa šťavy
@tinkavvv hlavne ze kazdy hovori ze aronia sa odstavit doma neda, dokonca nam to povedali aj na trhoch kde predavaju tu stavu zamio, ze oni maju nato specialne stroje a ze doma to neodstavim, a ked som to skusila tak sa stava len tak liala, ze som bola prekapena ze kolko ma stavy,ale zalezi aj aky odstavovac ma clovek, a ten ostatok bol az uplne suchy ako ju dobre odstavilo, ono je to vlastne take rosolovite ten dzem potom ale je to dobre, ja mam aj sirup robeny, to som len rozriedila stavu vodou dala kyselku a cukor povarila a vrele naliala do flias, a mam aj 100% odstavenu stavu to mame v chladnicke to si muz dav trosku denne, aj zamrazene mam take kocky, aj bobule
@malinovka333 paráda. Super nápad. Len musím odstavovac zohnať 🙈
Ja som využila na prípravu smothie mixér, pridala cukor, škoricu, trochu kyseliny citrónovej a mňamka je na svete. Do ďalšej várky som dala i pár jabĺk, je s nimi taký jemnejší.
@nicicka podla mna ak robis takto pomixovane tak by stacil cukor a kyselka.malo by to byt hustejsie ako len stava.a tu keby mas robit do husta len s cukrom tak to by velmi dlho trvalo kym by to bolo aspon trosku huste a mala by si malo poharikov.preto som dala ja gelfix.
@malinovka333 aha. No ja som niekde čítala že ťa aronia bez gelfixu nezhustne. Preto sa pytam
ja som ju odstavila a robila som to gelfixom 2:1, nato netreba zvlast nujaky specialny recept iba pridat cukor podla chuti kyselky, a varit do pozadovanej hustoty ak nechces robit s gelfixom alebo niecim podobnym