Džem nechytili vrchnáky

8. jún 2024

Dobry den,robila som jahodovy dzem . Normalne hned horuci sme zavreli a do deky dali hore dnom a zabalili..niektore mi nechytili teda mam pocit ked poklopem inak su pocut ...nemam sa koho spytat tak sa pytam tu a prosim o radu daju sa este nejako zachranit ?

viestta
8. jún 2024

Tie, co maju iny zvuk otvor, skontroluj viecka alebo ich vymen za nove, pohare naskladaj do hrnca a vysterilizuj aspon 10 minut vo vriacej vode a nechaj v hrnci vychladnut

autor
8. jún 2024

@viestta a v trube by to neslo prosim? Hrniec momentalne velky nemam volny :/ dakuje.

viestta
8. jún 2024

Kludne pockaj kym sa hrniec neuvolni, nie je to take, ze do zajtra by sa pokazili. Len ich otvaraj az ked budes mat volny hrniec

dadka1997
8. jún 2024

Dať do pary na 10 minut ... dam hrniec na spodok uterku a zalejem vodou do polky poharov a 10 minut parím

simca06022011
8. jún 2024

Nikdy som nekontrolovala chytenie vrchnákov na dzeme a nepoklopkavala a nikdy v živote sa mi žiadny nepokazil... vôbec by som sa s tým neondila.. ale ak máš obavy ja by som jeden skúsila otvoriť, ak normálne " pukne" neriešila by som ani ďalšie. Ak nie, tak podľa toho čo píšu..
Chytanie viečok ja kontrolujem iba na zavaraninach ...

jamidea
8. jún 2024

Moja st.mama zavierala flasky dzemu takou akoby potravinovou foliou, zaviazala snurkou alebo gumickou a v zivote sa nepokazil.