Dobry den,robila som jahodovy dzem . Normalne hned horuci sme zavreli a do deky dali hore dnom a zabalili..niektore mi nechytili teda mam pocit ked poklopem inak su pocut ...nemam sa koho spytat tak sa pytam tu a prosim o radu daju sa este nejako zachranit ?
@viestta a v trube by to neslo prosim? Hrniec momentalne velky nemam volny :/ dakuje.
Kludne pockaj kym sa hrniec neuvolni, nie je to take, ze do zajtra by sa pokazili. Len ich otvaraj az ked budes mat volny hrniec
Dať do pary na 10 minut ... dam hrniec na spodok uterku a zalejem vodou do polky poharov a 10 minut parím
Nikdy som nekontrolovala chytenie vrchnákov na dzeme a nepoklopkavala a nikdy v živote sa mi žiadny nepokazil... vôbec by som sa s tým neondila.. ale ak máš obavy ja by som jeden skúsila otvoriť, ak normálne " pukne" neriešila by som ani ďalšie. Ak nie, tak podľa toho čo píšu..
Chytanie viečok ja kontrolujem iba na zavaraninach ...
Moja st.mama zavierala flasky dzemu takou akoby potravinovou foliou, zaviazala snurkou alebo gumickou a v zivote sa nepokazil.
Tie, co maju iny zvuk otvor, skontroluj viecka alebo ich vymen za nove, pohare naskladaj do hrnca a vysterilizuj aspon 10 minut vo vriacej vode a nechaj v hrnci vychladnut