Ahojte chcem sa spýtať krv krát robím dvoj poschodovou tortu ako na to keď sám jednu tortu na druhú nestane sa nič mate nejaké nápady alebo skúsenosti??
spodna cast by mala byt vacsia ako vrchna. Aky tam uz bude rozdiel je na tebe. Potom ich zlep dzemom. Medzery vies vyplnit kremom prip. nejakou ozdobou aby nebolo vidno spojenie. Ja som vzdy do stredu cez obe poschodia pichla este zo 2-3 slamky aby to drzalo spolu. Celu tortu potom uloz na pevnu hrubsiu podlozku.
@andaluzia12
@patka06
@zuzikak ďakujem za rady a kde sa dajú tie tyčky kúpiť a správy názov sú tyčky??
@viki113 daj do goole stojan na poschodovú tortu
My sme mali niečo takéto
https://www.liana.sk/tovar/7385/podlozka-12-cm-...
Bezne robim poschodove torty. Vzdy do spodnej casti pichnem asi 3 palicky, ja teda pouzivam obycajne hrubsie spajdle alebo ked mam doma, tak palicky z cinskej restauracie z donasky nevyuzite 😀medzi poschodia nedavam nic. Skusala som aj tie podlozky, ale sa to zbytocne smyka. Len ich polozim jednu na druhu, pekne bez problemov to drzi .
@lucilaines dobre a to ich spojí lebo nechápem vlasne ten význam toho ze tam. Tie paličky sú
@viki113 tie palicky su tam preto, aby sa ta spodna cast neprepadla pod vahou tej vrchnej. Ja ich ani nedsvam tak, aby trcali, mam ich vzdy zarovno tej spodnej casti. Napcham ich do trojuholnika do stredu tam, kde bude vrchna cast polozena. A na to potom postavim tu vrchnu. Robim vacsinou fondanove torty, aj som ich viezla autom a nikdy sa mi ta vrchna cast neposuvala ani sa nesmykala.
@viki113 vies co nutne nemusis. Palicky su aj preto co opise @lucilaines ale aj preto aby sa ti vrchna cast nezosunula nabok 🙂 Ak ju budes robit doma a nebudes presuvat a torta nebude velmi tazka plnkova tak by si nemala mat problem.
Hrube slamky a pod vrchnu tortu podlozku
stane, nebude to pekne vypadať, potrebuješ to spevniť, dávajú sa také tyčky do tej spodnej vrstvy, navrch okrúhla podložka a na to položíš vrchnú časť, prípadne sa dá kúpiť aj "zariadenie" na poschodovú tortu, pozri si to na nete