Dve teplé jedlá denne

15. jan 2023

Na tomto fóre som si všimla, že veľa z vás funguje na teplom obede a teplej večeri. Prosím vás to ako stíhate? Ja som rada keď mám každý deň teplý obed a aj to varím na 2-3 dni a aj tak nemáme nonstop teplý obed a niekedy aj objednám. Čo také robievate na tú večeru teda aby to nezabralo veľa času? Ja som z toho úplně fascinovana ako dokážete pri dieťati a práci ešte variť aj dve jedlá denne. Ja si urobím šalát s mäsom, ale to sa mi musí fakt chcieť, to je tak raz za dva týždne možno, väčšinu času mám cottage s vajcom a vybavené.

zmrzlinka2021
15. jan 2023

My napr. cez tyzden vobec nevarime, a ked tak na veceru omeletu, prazenicu, proste odstopnem 10 min a koniec. V praci / skole mame vareny obed, veceru uz mame slabsiu a striedmejsiu, ziadne obedove jedla.

kvetinka75
15. jan 2023

Niekedy mame na veceru to co na obed ak je chut. Alebo napr.pizza z tortily, vajickove cestoviny

vulka
15. jan 2023

No a čo potom robíš celý deň? Predpokladám, že si pol dňa v robote, či ani to nie?
Kolegyňa má tri deti. S dvoma(integrovanými) sa denne učí cca 1-2 hod, dochádza do práce 25 km a každý deň varí teplé večere pre celú rodinu. A nič na to nepokladá za nenormálne. ešte zvláda aj vzdelávacie kurzy.
Je to o systéme v práci.

bessie12
15. jan 2023

my mame vacsinou len teplu veceru. Obedy malokedy varim. Kto je hladny, tak si vezme nieco z chladnicky. Cize to co by bolo na obed uvarim na veceru.

stannkal
15. jan 2023

Ja si myslím, že si to zle pochopila. Asi to bolo myslene tak, že ti co sú cez deň v robote a škole, majú potom ešte aj teplú večeru doma - teda ale varia len raz. Určite by sa našli aj výnimky, ktoré sa chcú realizovať a varia 2 rôzne jedla denne, ale tých je podľa mňa minimum.

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2023

Nevidim na tom nic fascinujuce. Obedy mame v praci a skole, veceru navarim kazdy den cerstvu, neviem si predstavit suchu veceru. Ved napr. hodit kura do rury a uvarit ryzu, to je v podstate bez roboty a vacsina jedal je takych, ze na zaciatku clovek chvilu popracuje a potom sa to uz vari/pecie same a zatial sa daju stihat ine veci. Netreba byt lenivy.

autor
15. jan 2023

@vulka v práci som od 9 do 21, keď mám voľno tak posledné čo chcem je tráviť pol dňa v kuchyni. Radšej si zajdem do fitka, na výlet, na plaváreň vzdelavam sa, venujem sa dieťaťu. Nie je to o lenivosti ale o prioritách. Ked je niekoho priorita zabíjať čas v kuchyni a je mu tak dobre, prosím. Preto ma zaujímali tipy na rýchle jedlá a nie prednáška o tom, aká som lenivá a otázky typu čo robím celé dni. Váš komentár bol úplne zbytočný🙃

autor
15. jan 2023

@stannkal je to možné. Mne napríklad dieťa v škole nechce tú stravu takže balím obed a aj nám dvom do práce keďže nemáme obedy tam. Večer prídeme domov a vezmeme pečivo, pomazánku zeleninu. Občas ako píšem máme šalát, ale to je len vtedy, keď nie som z prace vyhorena ako zápalka 😂

dankanka
15. jan 2023

Podla mna varena vecera typu pecene maso s niecim..si zarabate na velke zdravotne problemy, dnu, vysoky cholesterol a podobne..ak este mate obed takto syty.. vecera ma byt striedma. Jogurt, maly chlebik, acidko, daka zeleninka..cize teple varene jedlo pre dospelych ludi 2x? No este povedzme ze polievka zeleninova by mohla byt..ale naco takto otrocit? Jedine ze to ma dakto ako hobby..

zuzana76
15. jan 2023

varim denne, alebo obden, doma aj obedujeme, aj veceriame, vacsinou varene, syn je celiatik, takze preto varim, taktiez ja by som si znicila zaludok, keby som nemala varenu stravu a hlavne polievku, nepovazujem varenie za zabity cas, investujem do zdravia , inak som zamestnana a este obcas sa ucim s detmi, ked potrebuju pomoct , alebo pracujem z domu

nemam rychle jedla, ale dam varit a zatial robim ine veci. Okrem toho aj peciem a chystam sa piect aj chlieb bezlepkovy

autor
15. jan 2023

@dankanka no pečené mäso na večeru to snad ani nikto nemá preboha. To sa musí tým ľuďom blbo spať po takej sytej večeri.

heidy222
15. jan 2023

Ja to mám úplne tak isto ako ty. Tiež nechápem 😂 ale zase uznávam, že cas by som aj mala, len sa mi po práci nechce variť. a u nás ani ja ani muž na to nie sme zvyknutí. Mne to večer netravi, ak aj idem s kamošmi do restiky na večeru, neviem potom zaspať. Mne stačí do rana večer o 18 chlebík a k telke 1 horalka 😊 ale my zase jeme varené raňajky: ovsenú/proso/ pohánku kašu. Chlebík na večeru máme z kvalitnej pekárne a k tomu zeleninu, syr, čiže aj výživne je to dosť. Nás spôsob stravovania vyhovuje nám úplne perfektne, každému ale nemusí vyhovovať

januska12323
15. jan 2023

Pod teplou večerou sa môže rozumieť aj praženica, zapekané toasty, kaša atď. Mne sa večer nechce variť, aj tak každý jeme inokedy tak máme teplé len obedy. Ak by som bola nútená tak navarím viac na obed a kto chce si môže nabrať.

autor
15. jan 2023

@zuzana76 ja mám tiež zdravú stravu, ale sú zdravé večere pri ktorých netreba stať pri sporáku celé veky. Podľa mňa povedať investujem ten čas do zdravia je ako keby niekto povedal že sprchujem sa pol hodinu lebo chcem byť čistý.

lindous
15. jan 2023

Väčšinou na večeru varím tak, aby som si to na druhý deň mohla zbaliť na obed do práce, nevadí nám máť 2x to isté 🙂 ale keď chceš konkrétne tipy na len takú rýchlovku, tak často robím quesadillu so šunkou, syrom a kukuricou; kuskus so zeleninou na másle (mrazený hrášok, kukurica, mrkva) na vrch syr ako rizoto; grilovaný hermelín so šalátom; pečený balkánsky syr s pečivom; kuracie prsia grilované s čímkoľvek - so šalátom, v tortille, s ryžovými rezancami alebo práve tým kuskusom atď...

autor
15. jan 2023

@januska12323 tak ak sa pod teplou večerou myslí aj toto, tak si môžem spokojne povedať že robím teplé večere. Bože ja som aká dobra 😂😂😂 nie vážne, ja som si myslela že keď niekto napíše že má obed a večeru teplú a nedajbože každý deň niečo iné, tak to znamená že má na tú večeru podobne čo na obed len v odľahčenej verzii.

autor
15. jan 2023

@lindous ďakujem za tipy, toto si screenshotnem. To sú presne tie jedla, ktoré úplne milujem ale nikdy ma nenapadne v tu chvíľu že by som to mohla pripraviť.

januska12323
15. jan 2023

Ako komu vyhovuje. Ja pokojne zjem aj tri dni to isté a ďalší musí mať stále niečo iné.

amelia89
15. jan 2023

Varim kazdy den dve teple cerstve jedla,aktualne 2.5 rocny a 8 mesacny syn so mnou doma 😂 Najhorsie je to vymyslanie ale no uz som si zvykla.

lula313
15. jan 2023

Pamatam si, ako sme jedávali v škôlke a škole, respektíve neobedovali, takze tepla vecera je podľa mna alfa omega. Moja mama varievala vzdy vecer (rôzne sote so zeleninou, len na hrášku alebo s hríbami) a k tomu sa spravila už len ryža, zemiaky. Ja sa snažím tiež varit na 2-3 dni, mužovi klasiky typu perkelt, alebo omáčky (hribova, nivova,…) a k ním len na rýchlo osmazim cerstve maso, alebo hovädzie prepeciem ako steak a s tým vajicko a detom velakrat bez omáčky a zdravsie prílohy (kuskusove rizoto, bulgur so zeleninou na tri dni a pod), to je celkom rýchlo. Chleba aj na ranajky, aj na veceru mi príde ako nepestra strava, hlavne keď aj chodis do fitka, asi to terno nebude. My mame studenú veceru max 1x do týždňa.

zuzana76
15. jan 2023

@anonym, ale kym ty si mozes aj nieco kupit ako polotovar, ja to musim urobit, pretoze sa chcem uistit, ze je to bezlepkove

autor
15. jan 2023

@zuzana76 to je sice pravda, ale napriklad veľa pizzerií má už aj bezlepkovú pizzu aj keď to nie je najzdravšie, ako taká nudzovka si myslím že je to fajn. Aj keď no vlastne, neviem. Keď som videla pred rokmi na brigáde v mekaci ako preháňajú bezlepkové žemle toasterom kde bolo milión omrviniek od tých obyčajných, mala som dosť. Ale tak ani bezlepkac nepotrebuje všetko varené. Keby nemám čas, nič sa podľa mňa nepokazí nakrájanou zeleninou, cottage cheesom či pomazánkou domácou, vajíčkom a bezlepkovým kúskom chlebíka.

autor
15. jan 2023

@amelia89 a môžem sa opýtať že aké jedla čo sa týka dĺžky prípravy to su? Kľudne mi môžete napísať aj tipy ak sa vám chcem

autor
15. jan 2023

@lula313 nehovorím, že mám chleba na raňajky aj na večeru. Ráno väčšinou kaša, alebo jogurt s vločkami, domácou granolou, vajíčka, niekedy aj ten chleba ale tak na chlebe ako takom nevidím nic zle a večeru máme takú freestylovu že zelenina, pečivo niekedy tortilla, vajíčka. V podstate dosť podobné ako tie raňajky. Nutrične je to vždy vyvážené a pestré.

tykat
15. jan 2023

@dskjhfdlkdjhl ...ja si zase neviem predstavit teplu veceru, u nas by to nikto nejedol. Aj muz ked sa ulakomi na nieco teple tak mu je potom v noci tazko. Kura na veceru? To by som ani nezaspala.

domak2
15. jan 2023

Mňa tu vždy fascinuje ako chodia s deťmi 2x po 3 hodiny vonku 😅 Ešte sa mi to nepodarilo.
Tiež nerobím 2 teplé jedlá, ak sa neráta kaša na raňajky 🤭 Ja rada aj relaxujem aby mi nevybuchla hlava 😁

luccija
15. jan 2023

Keď robíš na smeny tak ďalšie dni stíhaš variť nie?
Buď ugrilujem syr, alebo rybu, hustú polievku, omeletu, rizoto, lečo, šalát s kuracím mäsom, pomazánky, šalát s tuniakom, pečené zemiaky s dipom, grilovanu zeleninu tekvicu, cukinu, hríby na to syr, tortilly so syrom, sendvič so sunkou

diewcatqoo
15. jan 2023

Nevarim jedla, nad ktorymi stravim hodinu pri sporaku. Najradsej mam jedla, ktore sa robia same, napr. grilovane/pecene kuracie prsia, pecene zemiaky, cestoviny, rybu... k tomu nejaku polievku, bud vyvar, strukovinovu alebo zeleninovu, to je tiez otazka par minut. Polievku jem na obed malokedy, to si davam vacsinou na veceru. Nepotrpim si na teplej veceri, ked mam teply obed, ale ak mame teplu veceru, tak vacsinou teda tu polievku, zbytky z obeda, tortillu, palacinky, puding pod.

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2023

@tykat u nas by som nikoho nepotesila suchou vecerou a uz vobec nie kazdy den. Kazda rodina to ma inak.

heidy222
15. jan 2023

@lula313 tieto mäsové jedlá majú výhodu, že sú rýchlejšie urobené, taký steak/soté. My sme skoro vegetariáni (mäso nám nechutí) a keď treba krájať tony zeleniny, vždy ma prejde chuť druhý krát za deň variť a radšej len nakrájam uhorku, papriku, hummus a chlieb 😊

Autorka; ešte recept na famózne rýchle jedlo (teda nepočítam čas čo sa pečie samé) prekrojit tekvicu butternut squash (tá podlhovasté, s oranžovým vnútrom muškátova sa volá?), Vydlabat semiacka, natrieť olejom, osoliť, okoreniť dat na pekáč a piecť pol hodinu na 180, potom posypať poriadne nakrájaným feta syrom (min 50g na polovicu tekvice) a ďalej piecť do zmäknutis