Baby ako to robíte kuracie chutné? Mäso akokoľvek či pripravujem soté alebo speciem rure s broskynou syrom tak ma chut len povech mäsa kde je nejake korenie vnutri fuj mna z toho napina a v kombinaci s ryžou ko. Tak isto ked sa pecie kuracie nachrumkavo napovrchu fajn vnutri otras .
Ako mi to mohlo auper chutit škole na obedoch tam to bolo lahodne chutné všade
Sajte mi už rady lebo ma porazi
Chutia mi len kuracie rezne
porazi ta ked zistis, ze kuracie vobec nemas umyvat 🙂 /ja ho umyvam aj tak /
@onedaynick to viem ale ja ho umývam každé mäso 😃
Nie každému vonia kuracie.
Na soté skús napacovat aspoň hodinu pred varením
V prvom rade žiadne mäso sa nemá umývať pred použitím, skús pred varením marinádu
@tosomja ďakujem..len ma zaráža ze inde mi to chuti aj reštauráciách..
Ja nevidím rozdiel medzi inde pripraveným a u mňa doma. Možno krátko varíš
Napríklad kuracie s broskynou...som len osolila nakorenila nejakym čiken korenim 😃 dala broskyne syr podliala vodou ...a mne je z toho na blitie...v škole som sa išla za tým zadrhnut
Maso sa ma umývať vždy a to hocijaké. Podľa mna bude chyba v tvojom pripravovaní . S čím korenis ? A ako ho pripravuješ? A možno ti proste nechuti 🤷♀️
@tosomja mala som to hodinubv rúre
@konikmodry111 tak ja asi neviem variť 😪
Napríklad kuracie s broskynou...som len osolila nakorenila nejakym čiken korenim 😃 dala broskyne syr podliala vodou ...a mne je z toho na blitie...v škole som sa išla za tým zadrhnut
Surové prsia a na to broskynu a do rúry?
Mohlo to byt aj to divne korenie 😁 ja dávam len soľ a mleté cierne korenine. Mäso krátko na panvici na oleji opeciem z oboch strán. Dam na pekáč, na to broskyne a syr a do rúry zapiect
Nepripravujes ho krátko? Keď je mäso malo tepelne upravené, má takú pachuť trochu
@hipuska hodinu
@tosomja áno
@konikmodry111 👍 skúsim inak
Hodina na stehná grilované je málo. Ja dávam na hodinu prikryté alobalom a potom ešte 20 minút bez alobalu. A okorením poriadne, podlejem vodou. Pustí ešte šťavu, tou potom polievam mäso počas pečenia.
@tosomja toto boli prsia .. stehná pečené robim tak ako ty dlho cca
Niesu veľmi krvavé ? Zvyknú byt tak pri vrchu krvavé a krv tak smrdí keď sa vari alebo dusi.
Tak nabudúce. Prsia rozrež na tenšie plátky, osoliť, pridať mleté čierne korenie, opiect na oleji z každej strany (prudko) nech trošku chytia. Preložiš do zapekacej misy, daj horčicu, potri. Na to plátok šunky, broskynu z kompótu, platkovy syr. A poliať výpekom z mäsa. Dať zapiecť asi na 40 minút, sledovať, aby nezhorel syr.
Prsia treba najprv opiec z oboch strán, ochutit a až potom dávať zapekat s tou broskynou, to si ani neviem predstaviť ako po hodine v rúre ta broskyna vyzerala a ten syr tam už tiež byť nemohol. Teda záleží aj od teploty samozrejme. Asi nemáš dobre postupy.
Inak ta hodina na stehná v rúre bohato stačia . Nabudúce osol, príhod trosku rozmarinu, thymian, môžeš aj strúčiky cesnaku. Podlej s troskou vody a príhod kúsok masla 🤤 tu niet čo pokaziť 😁
Prepáč, ale len to čítam a je mi z toho zle, tak to nemôže chutiť dobre. Len neviem, či myslíme na to isté jedlo.
@tosomja 👍
Odporúčam kúpiť knihu pre začiatočníkov, s presnými postupmi. Lebo takto sa ťažko varí, keď nemáš ani základy. Musíš sa naučiť základné postupy, ako mäso narezať, okoreniť, ako dlho variť, piecť. Aby si si nepokazila žalúdok.
Zapekane kuracie rezne najprv kratko opec na panvici, potom na pekaci posol a podlej trochou
33% smotany, budu po upeceni makke a stavnate. Stehna nasol niekolko hodin vopred, nechaj odlezat nasolene v chladnicke a potom pomaly pec na masle aj 1.5hodiny. Pocas pecenia podlievaj vodou, aby sa spravil vypek a tym vypekom ich aj pocas pecenia polievaj, aby neboli suche a lepsie presli chutami.
Toto mam aj ja.. že všade inde mi mäso chutí, len doma nie (hlavne mäso s nejakou šťavou).. takže ho ani nerobím 😂 buď len take stejky okorenene ochutené na panvici alebo rezne.. manžel pečie kura alebo stehná.. ja som do tohto asi ľavá ( a to je moja mama kuchárka 🙈)
@tosomja viete mi odporučiť? Už som dávnejšie pozerala a nic nenašla
Inak varim podla internetu
@kp7333 diiky
@mamickalisticka no asi tak nejak . nechápem tomu 😪
Kočka, už z logiky veci nemôžeš dať na surove mäso syr, broskyňu a strčiť to do rúry piecť. Veď sedliacky rozum. Broskyňa v podstate nepotrebuje žiadnu tepelnú úpravu, keď to zapekáš, máš to hotové za 10 minút max., syr je presne tá istá vec. Mäso sa ti pečie podľa veľkosti aj hodinu/hodinu a pol. Čiže, keď chceš zapekané mäso s broskyňou a syrom, najskôr pečieš IBA mäso, ideál pred tým opiecť na panvici a keď máš mäso hotové, pacneš na to syr a broskyňu, zvrtneš rúru na zapekanie (isto máš taký nejaký program na rúre) a necháš to tam 10-15 minút a hotovo. Doštuduj si nejaké základy varenia, lebo z toho čo si opísala, musí byť veľmi divné jedlo, sa nečudujem, že to chutí a vonia zvláštne.
Ked smrdi je to nekvalitne maso chovane zle, vacsinou tak smrsi polska kuracina.
Pripomínam že mäso poriadne umývam