Dovolenka bez stravy - tipy na varenie

mocca
9. jún 2022

Ahojte, podeľte sa prosím o tipy, čo varievate na dovolenke pri mori. K dispozícii máme kuchyňu so základným vybavením. Supermarket a trh bude na dosah. Preferovala by som bezmäsité jedlá (tuniak v konzerve je ok). Ďakujem ♥️

luccija
9. jún 2022

@mocca ryby, šalát s grilovaným syrom, cestoviny s hubami, tuniakom, rizoto

pininka1
9. jún 2022

Cestoviny, zavaram si panenku do flias a potom len hodim na panvicu a zrobim nejaku omacku.

elenkaba
9. jún 2022

Omeleta so syrom a zeleninou, tuniak.cestovin.salat, gril.maso so salatom, sosovicovy privarok, fazulovo zelenin.salat, gril.syr/encian so zemiakmi

simsalabim
9. jún 2022

Palacinky na slano aj sladko, cestoviny s roznymi omackami, kuskus so zeleninou, salat s rybou/vajcom/syrom/cicerom…

peter0123
9. jún 2022

Lečo, zemiaky na paprike, či zapekané cukety na sto spôsobov, s kari a balkánskym syrom, plnené, vyprážané, zapekané,ako placky atď. Cestovíny s kadejakými omáčkami sú hotové za pár minút.

masinka
9. jún 2022

Rizoto ( s kuracim masom, alebo iba zeleninove), zemiakovy alebo fazulovy privarok s vajickom/ parkami...

floren
9. jún 2022

Parkovy guláš
Predavaju konzervu masove guľky v paradajkovej omáčke- tak to som len ohriala a k tomu cestoviny

syslik81
9. jún 2022

my sme prezili na cestovinach pizza a kopa ovocia .. na ranajky salama vajicka... navarilo sa viac do chladnicky na 2 dni .. cez den sme aj tak tam neboli tkze sme viacmenej jedli rnoa vecer

didi2102
9. jún 2022

@mocca záleží či deti alebo bez, bez by som riešila len ovocie , zeleninu ,salaty gril.syr , ryby,morské plody , palacinky,pizza, opakane zemiaky proste rychle nenáročné jedla veď bude horúco , s deťmi polievky ,cestoviny ako špagety,so syrom , zeleninou zapekané , také že ti netreba veľa surovin a máš to do 20min

kvetka404
9. jún 2022

Zemiaky s paprikou, rajčinou, cibuľou, cesnakom, bylinkami pečené v alobale, granadír, alebo len popučené zemiaky posypať paprikou, s osmahnutou cibuľkou, "čína"- rezance opražené so zeleninovou zmesou /a tofu, krémové polievky, foccacia

vazky_a_motyle
9. jún 2022

@mocca V takom pripade su super cestoviny. A omacku na ne uz hocaku. Robievam napr. Syrovu, v podstate staci zohriat syrecek s trochou mlieka a uz tam davam podla chuti bud sampiony, sunka, slanina, biela fazula z konzervy, susene paradajky, uz len poprazena cibulka spravi chut. Da sa to obmienat. Nejake bylinky a je zaujimava chut aj farebne trosku. Potom bud hermelin alebo tie plesnive syry s trochou masla ugrilovat (alebo do rury na 10 minut), ostiepok, hranolky k tomu a napr. brusnicovy dzem. Cinska kapusta a paradajka uhorka cibulka balkansky syr proste salat. Tie cestoviny robievam aj tak ze do nich premiesam poprazeny porik a tuniak z konzervy. Potom napr. Spenatove halusky. V obchode sa da kupit mrazene pirohy a ovocne gulky to je rychlovka. Hranolky alebo zemiaky pecene/vyprazane s kminom zaliate vajickom. Karfiolo-syrove placky. Klasika paradajkova polievka, polievka z hrasku z konzervy, cesnacka, mliecna polievka. Do tortily zabalene hoc co podla chuti, prazenica zelenina syr (aj masko varianta) Poznam viac masite, pre mna topka mlete maso lebo sa rychlo spravi, kuracie prsia tiez rychlo a panenka tej staci 3 min. z kazdej strany pre mna vdacne jedla... a super, som uz zase hladna 😅

elizabet173
9. jún 2022

@pininka1 ja čítam, že zaváram si pálenku do fliaš, skoro mi oči vypadli 😂

petranelkova
9. jún 2022

My sme kadejake cestoviny robili, aj masko na arasidoch s ryzou a take rychlovky. Tiez aj polievku parkovu sme robili a kadeco 🙂

pininka1
10. jún 2022

@elizabet173 😀😀😀, nie mäsko som myslela, ale j palenku berieme hehe