Čo poviete, robila som domáce sirupy, ale postupne rozmýšľam, či je to stále tá lepšia alternatíva. Na liter sirupu, miniem 1kg cukru. V obchode kúpim sirup aj s umelými sladidlami, prípadne so stéviou. Čo je podľa vás zdravšie?
U nás liter kupenskeho sirupu vydrží aj tri týždne, kdežto domáci týždeň. Máme dve deti+ sem tam aj my si dáme
ak ti ide o zdravie, tak je idealne prejst zo sirupov na vodu. ak sa neda, tak podla najnovsich vyskumov radsej trocha obyc cukru ako umele sladidla a vselico ine, ale aj tieto vyskumy su este v podstate v zaciatkoch.
ak ide o peniaze, tak si spocitaj, kolko co stoji. (neviem poradit, lebo nekupujeme ani sirupy a vlastne ani cukor velmi 🙂)
Cukor pri zavaraní plní úlohu konzervantu. Kľudne si sirupu daj do pohára menej, ak sa bojíš množstva cukru. Ja robím len bazový a levanduľový.
'Kúpenský'?! 'Obchidský'?!
Na okraj, co je za slovo "kupensky?" A "obchodsky?" Kde to vzniklo?
Mám doma bežne desať druhov sirupov,(nie pre seba a deti, tie majú radšej čaj, ovocné šťavy a vodu) za mňa je veľké plus že viem presne zloženie (cukor, vlastné ovocie, bylinky) ale ja sirup v obchode nekupujtem v obchode viac ako 15 rokov. Ak uprednostňujes iné sladidlá ako cukor tak urob sirup s tým, aspoň sa vyhneš umelým farbivám
Nerob ziadny a nauc sa pit cistu vodu a tak nauc aj dieta - najzdravsia moznost
Vždy radšej domáci. Vieš čo piješ. Ja to dávam len deťom a párkrát som kúpila, ale radšej si dám tú námahu urobiť doma.
Ja mam sirupy za studena, s nizsim obsahom cukru, skladujem ich v malych PETflasiach v mraznicke. Obcas sa nejaky vyberie do chladnicky, ten sa vypije. Inac pijeme vodu alebo nesladeny ovocny caj. Srupy su v podstate vedlajsi produkt pri vyrobe presladzovaneho ovocia. Jahody, visne.
Robím normálne domáce, aj keby ma to vyšlo viac. Cukor ako taký mi nevadí, skôr mi vadí zloženie potravín z obchodu. Do pohára ide skutočne len troska sirupu. Ja som robila zihlavovy, bylinkovy a bazovy
Moja mama robi domáce. Domáce nič síce nenahradí, no deti mi ich nechcu piť. Väčšinou síce pijú čistú vodu ale občas im doprajem. Skúsila som teraz Dobrú úrodu. A tá sa veru míňa veľmi rýchlo. Idú po tom ako besné 🤣. Majú 35% ovocia, síce sú drahšie ale neobsahujú žiadne umelé sladidlá a éčka.
Veď urob domáci sirup so stéviou, xylitolom, keď myslíš... U nás sa sirupy nepijú vôbec, ale ja stále zaváram, robím džemy a zje sa ich dosť a obchodské nekupujem.