Ahojte mam domáce mliečko kt. Pred tým pasterizujem a do vyhriatej zuby na 50 stupňov dám liter mlieka dp ktorého s9m primiešala 2 deci jogurtu a vypnem ruru nechám tak. Ale výsledný produkt je celkom riedky je to ako jogurt chuti to sko jogurt ale je to skôr ako jogurtov nápoj poraďte aký jogirt prísť aby viac zhustol napríklad. Dakujem
@falbala132 super skúsim ja som dala banovecky. A grecky ktorý?
@tatiana234 konkretne davam tento, Lidl ma podobny vlastnej znacky
@falbala132 super toto je tuším 150g a na aký obsah mlieka ? Na liter ? a ešte keď máte skúsenosť chcem sa opýtať ako oddelujete srvatku keď je treba ?
@tatiana234 mam jogurtovac, takze robim to priamo do kelimkov, na 100 ml mlieka jedna lyzicka jogurtu. mne sa srvatka vobec neoddeluje, mam krasny jogurt ako z obchodu. potom v naslednej varke len pouzijem bud minuly domaci jogurt, alebo vzdy kupim tento z obchodu.
@tatiana234 zopakuj zohriatie ešte raz, možno potrebuje len viac času. Už sa mi to stalo.
@tatiana234 mne ked vysiel taky riedky, tak som ho cez gazu na sitku nechala stiect od srvatky. Je to sice krok navyse, ale ta voda bola super do kysnuteho cesta (napr. knedle)
@tatiana234 vysvetli to lepsie, mas 1 liter KOZIEHO mlieka a do toho davas 1 KRAVSKY jogurt? Lebo mozno ty o koze, a damy v prispevkoch o voze....
@tenerifka ale táto kombinácia je úplne v poriadku. Ja to tak kombinujem a takto vyrábam dokonca aj jogurty zo sojoveho mlieka.
davam grécky