Domáci kozí jogurt

tatiana234
25. sep 2024

Ahojte mam domáce mliečko kt. Pred tým pasterizujem a do vyhriatej zuby na 50 stupňov dám liter mlieka dp ktorého s9m primiešala 2 deci jogurtu a vypnem ruru nechám tak. Ale výsledný produkt je celkom riedky je to ako jogurt chuti to sko jogurt ale je to skôr ako jogurtov nápoj poraďte aký jogirt prísť aby viac zhustol napríklad. Dakujem

falbala132
25. sep 2024

davam grécky

tatiana234
autor
25. sep 2024

@falbala132 super skúsim ja som dala banovecky. A grecky ktorý?

falbala132
25. sep 2024

@tatiana234 konkretne davam tento, Lidl ma podobny vlastnej znacky

tatiana234
autor
25. sep 2024

@falbala132 super toto je tuším 150g a na aký obsah mlieka ? Na liter ? a ešte keď máte skúsenosť chcem sa opýtať ako oddelujete srvatku keď je treba ?

falbala132
25. sep 2024

@tatiana234 mam jogurtovac, takze robim to priamo do kelimkov, na 100 ml mlieka jedna lyzicka jogurtu. mne sa srvatka vobec neoddeluje, mam krasny jogurt ako z obchodu. potom v naslednej varke len pouzijem bud minuly domaci jogurt, alebo vzdy kupim tento z obchodu.

sashka22
25. sep 2024

@tatiana234 zopakuj zohriatie ešte raz, možno potrebuje len viac času. Už sa mi to stalo.

moninah
25. sep 2024

@tatiana234 mne ked vysiel taky riedky, tak som ho cez gazu na sitku nechala stiect od srvatky. Je to sice krok navyse, ale ta voda bola super do kysnuteho cesta (napr. knedle)

tenerifka
25. sep 2024

@tatiana234 vysvetli to lepsie, mas 1 liter KOZIEHO mlieka a do toho davas 1 KRAVSKY jogurt? Lebo mozno ty o koze, a damy v prispevkoch o voze....

falbala132
25. sep 2024

@tenerifka ale táto kombinácia je úplne v poriadku. Ja to tak kombinujem a takto vyrábam dokonca aj jogurty zo sojoveho mlieka.