Domáci kokosový/sójový jogurt

16. aug 2024

ktory vyrabate doma rastlinne jogurty v jogurtovaci, viete mi povedat konkretne mlieka a jogurty, ktore pouzivate na ich vyrobu?
pouzila som kokosovy jogurt z Lidlu a mlieko z DM a jogurt nevysiel, ani to s nim nehlo. tak neviem ci to bolo kvoli stabilizatorom alebo preco. z klasickeho kravskeho mlieka sa mi vzdy podaria uzasne.
dakujem 🙂

hortenziaj
16. aug 2024

Pripnem sa, tiež som sa pokúšala a efekt žiadny

simsalabim
16. aug 2024

Podla mna to bez jogurtovej kultury nepojde. https://www.vumza.sk/eshop/10-kultury-pre-vyrob...

autor
16. aug 2024

@simsalabim ale v jogurte je uz kultura, da sa pouzit bud jedno alebo druhe. podla mna je problem v konkretnom mlieku alebo jogurte. len sa mi necche experimentovat a nasledne vyhadzovat, tak ci ma niekto konkretne osvedcene vyrobky.

simsalabim
16. aug 2024

Nevyznam sa v tom, ale Chat GPT mi napisal, ze v obchode kupovany vegan jogurt ma velmi casto neaktivnu jogurtovu kulturu a preto to nefunguje tak, ako z mliecneho jogurtu... ale tak mozno ti dakto poradi.

autor
16. aug 2024

@simsalabim dakujem za tip, mi to nenapadlo hodit do GPT, teraz som to skusila a poradilo mi to konkretne znacky aj mliek aj jogurtov dostupnych u nas, odpadla som 😀

simsalabim
16. aug 2024

Len pozor, lebo GPT si vie dobre vymyslat 😅

autor
16. aug 2024

@simsalabim vyzerá že hovorí pravdu, poradil mi u nás dostupné produkty bez aditív, lebo aditíva by mi narušili proces fermentacie, presne toto som potrebovala 😄

autor
16. aug 2024

@simsalabim som si tie zloženia aj overila 🙂

simsalabim
16. aug 2024

Tak ti to hadam pojde 👍