Ahojte, prosím o radu...Mám syna alergika na klasické mlieko. Zakúpila som si mlieko od Jersey kráv A2A2 , chcela by som vyskúšať spraviť domáci jogurt- a tu je ten problém - na výrobu potrebujem mlieko a JOGURT. Lenže ak použijem klasický biely, už nebude čisto s touto bielkovinu, musela by som na jeho výrobu zohnať priamo A2A2/jersey jogurt? Ovplyvní jeden jogurt od obyčajnej kravy, mliečnu bielkovinu v 2 litroch Jersey mlieka? 🤔 Nemáte niekto skúsenosť? Ďakujem 🙂
@vmatuscinova už má 6 rokov, po klasickom jogurte ho väčsinou svrbí telo alebo sa urobí exzém... Doteraz z toho nevyrástol.. . Z vegánskeho- kokosového ako si robila ty, mi to nenapadlo vyskúšať 🤔 normálne ti aj stuhol?
Môžeš kúpiť jogurtové kultúry v prášku, alebo ak máš Probiotiká obsahujúce Laktobacily len vmiešaš do mlieka.
Dobrá je Tibetská huba, ale z nej sa robí domáci Kefír.
Nie, robím s bio jogurtom, ale robila som s Probiotikami z lekárne kokosový a bol dobrý.
@otrubulka ano stuhol normalne, robila som to tak dlhy cas,ja som na ine neprisla aby mal vegan kultury
@otrubulka ja som davala rastlinny kokosovy spolu s jersey pri vyrobe, to ma vegan kulturu, v jogurtovaci to fungovalo a syn abkm ako babo tento toleroval ...potom postupne som do jersey davala uz normalny jogurt, najskor 1pl ku kokosovemu, potom polku, po asi roku cely...syn si postupne zvykol, ak je to male dietaje sanca velka, ze z toho vyrastie ako nas a to malaj lepok atd