Domáci citrónový sirup

9. apr 2024

Ahojte, robili ste niekto "domáci" citrónový sirup?
250ml citrónová šťava, 250ml voda, 200g cukor. Cca ako dlho vám to vydržalo v chladničke? Som sama, čo to bude piť, tak či môžem spraviť aj takéto množstvo, teda cca pol litra alebo radšej menšie dávky častejšie robiť? Vďaka

luciaruz
9. apr 2024

Ja som citrónový robila a nie raz. Fantasticky, vsetci mi ho chvalili, že lepsi nikdy nepili. V žiadnej chladničke sirupy nedrzim určite😄. Dadam do prevarenych sklenených fliaš alebo pohárov zavaraninovych, v živote sa mi nepokazila ani jedna jedina flaska☝🏼☝🏼☝🏼 a to robim sirupy stale. Uz som robila aj grepový, kiwi, jahodovy, melonovy, jablkovy, marhulovy, bazovy, ceresnovy, mandarínkovy... minulý tyzden som otvarala zabudnutu flasku citrónoveho po 3 rokoch a bol geniálny.

autor
9. apr 2024

@luciaruz super, ďakujem ti veľmi pekne. A ostatné robíš ako? To isté, len namiesto citrónov iné ovocie?

luciaruz
9. apr 2024

Zistila som postupne za tie roky, ze najlepsie je riadiť sa tymto pravidlom: 1 liter šťavy, 1 kilo cukru, 20g kyselky. Iba pri citrónovom to mam cele inak. Co sa tyka šťavy, tak v pripade marhul som napriklad dala aj s duzinou cize som ich prehnala mlyncekom na maso dva krat.

autor
9. apr 2024

@luciaruz a potom to naliať horúce do čistých sterilizovaných nádob? A zatvorené aj otvorené možno skladovať mimo chladničky?

luciaruz
9. apr 2024

Presne tak 👍🏼

autor
9. apr 2024

@luciaruz ďakujem ti veľmi pekne. Ešte jednu otázočku by som mala. Najlepšie si kúpiť na to odšťavovač?

autor
9. apr 2024

@luciaruz do takýchto fliaš môže byť?

autor
9. apr 2024

@luciaruz pripadne stačí hodiť ovocie do niečoho na štýl nutribullet. Prepáč, ze som taká otravná

luciaruz
9. apr 2024

Flaska je super, aj takéto som pouzivala 🙂 vobec nesi otravna kludne sa pytaj. Ja mam elektricky odsťahovač, ze to nemusím ručne mačkať. Ale v prípade použitia dužiny môže byť ten nutribullet mega super

autor
9. apr 2024

@luciaruz chcela by som zo záhrady využiť hrušky, jablká, marhule, broskyne, jahody, melón. Na to by stačil nutribullet?

luciaruz
9. apr 2024

Určite, to by bolo idealne. Ja som to mlela ako blbec v kuchynskom robote a v mlynceku na maso🤦🏻‍♀️

autor
9. apr 2024

@luciaruz ešte raz ti veľmi pekne ďakujem za pomoc