Ahojte, robili ste niekto "domáci" citrónový sirup?
250ml citrónová šťava, 250ml voda, 200g cukor. Cca ako dlho vám to vydržalo v chladničke? Som sama, čo to bude piť, tak či môžem spraviť aj takéto množstvo, teda cca pol litra alebo radšej menšie dávky častejšie robiť? Vďaka
@luciaruz super, ďakujem ti veľmi pekne. A ostatné robíš ako? To isté, len namiesto citrónov iné ovocie?
Zistila som postupne za tie roky, ze najlepsie je riadiť sa tymto pravidlom: 1 liter šťavy, 1 kilo cukru, 20g kyselky. Iba pri citrónovom to mam cele inak. Co sa tyka šťavy, tak v pripade marhul som napriklad dala aj s duzinou cize som ich prehnala mlyncekom na maso dva krat.
@luciaruz a potom to naliať horúce do čistých sterilizovaných nádob? A zatvorené aj otvorené možno skladovať mimo chladničky?
Presne tak 👍🏼
@luciaruz ďakujem ti veľmi pekne. Ešte jednu otázočku by som mala. Najlepšie si kúpiť na to odšťavovač?
@luciaruz do takýchto fliaš môže byť?
@luciaruz pripadne stačí hodiť ovocie do niečoho na štýl nutribullet. Prepáč, ze som taká otravná
Flaska je super, aj takéto som pouzivala 🙂 vobec nesi otravna kludne sa pytaj. Ja mam elektricky odsťahovač, ze to nemusím ručne mačkať. Ale v prípade použitia dužiny môže byť ten nutribullet mega super
@luciaruz chcela by som zo záhrady využiť hrušky, jablká, marhule, broskyne, jahody, melón. Na to by stačil nutribullet?
Určite, to by bolo idealne. Ja som to mlela ako blbec v kuchynskom robote a v mlynceku na maso🤦🏻♀️
@luciaruz ešte raz ti veľmi pekne ďakujem za pomoc
Ja som citrónový robila a nie raz. Fantasticky, vsetci mi ho chvalili, že lepsi nikdy nepili. V žiadnej chladničke sirupy nedrzim určite😄. Dadam do prevarenych sklenených fliaš alebo pohárov zavaraninovych, v živote sa mi nepokazila ani jedna jedina flaska☝🏼☝🏼☝🏼 a to robim sirupy stale. Uz som robila aj grepový, kiwi, jahodovy, melonovy, jablkovy, marhulovy, bazovy, ceresnovy, mandarínkovy... minulý tyzden som otvarala zabudnutu flasku citrónoveho po 3 rokoch a bol geniálny.