Ahojte, snáď mi poradíte.
Dnes som robila prvý krát domáci chlieb podľa receptu, lenže každý ma inú rúru a bála som sa ho tam nechať hodinu na 250° tak som ho nechala iba 45min. na 200°. Z vonku vyzeral super až som sa bála že mi zhorí tak som ho vybrala, nechala vychladnúť. Potom som ho rozkrala, všetko super akurát je citit kvasok, je málo upečený alebo tak to má byť? Ďakujem za rady 🙂
Hodinu na 250st? To co mas za recept😮ja idem dnes robit spaldovy akurat orebieha autolyza. Alw na 250st sa pecie 10min so zaparou potom max 200 35-40min
pečiem zakryty 30 min na 250, potom 20-30 min na 180 (horny, spodny ohrev, v spodnej casti rury...v pripade teplovzdusneho pecenia davam o 20-30st menej)
Určite si nemusíš kupovať knihu..na FB je kopec dobrých skupín,prípadne mi napíš,rada poradím..kvaskujem už vyše 2 roky..
Pozri tu na mk skupinu "pečieme s kvaskom" je tam veľa šikovných zienok čo kvaskuju a rady sa podelia aj o svoje recepty 😉 a treba skusat a chlebík sa určite raz podarí 😉
Kniha kvaskovanie mi bola na figu. Chlieb sa najlepšie naučíš robiť spôsobom pokus omyl.. A najlepšie je mať zaruceny recept od niekoho, kto to robí a potom skúšať. Hodina na 250 nehrozí... Ja som práve do7piekla a zabudla som stíšiť z 250 a chlieb je tmavý a hotový za 25 minút.. Inak sa pečie 10 minút 250 a potom dávam rúru na 200 ( v recepte je 180 ale to mne nevyhovovalo, pekne sa nám urobí kôrka a je chrumkavy ten chlieb) používam teplovzdušnu rúru s ventilátorom, čiže nedávam už ani vodu.. Ak dávaš horný Dolný ohrev treba dat nádobu s vodou do rúry.. Chytis chlieb do ruky a poklepes spodok... Ak je hotový on ma taky klopkavy dutý zvuk.. Keď je ešte mokrý tak nie. Potom vychladne... Ked cítiť kvasok - neviem ci to záleží od múky, ale s pečením to nesuvisi.. Tiež mi ho niekedy cítili, chlieb bol ako keby hustejši... No to sa časom urobí 😎
nie doporučujem si kupit knihu Kváskovanie od od autoriek štefková a rau , máš tam všetko podrobne rozpisané rozličné recepty dokonca aj na palacinky
ja pečiem 10 min na 250 a potom 20-30 min na 200 a je do pohody , roky tak pečiem a tiež som sa trápila až ked pečiem podla tejto knihy tak konečne tak ako to má byt
a ked sa spytaš je tu aj skupina vela báb ti odporuči zrovna tuto knihu
stačí ti aj 1. diel inak