Domáci chlieb

klaudia_123
18. dec 2023

Ahojte, niečo mimo detičiek. Viete mi prosím poradiť nejaký overený recept na nadýchaný, nekvaskový domáci chlieb?
Ďakujem

enoula
18. dec 2023
lelelienka
18. dec 2023

Ja robievam tento, je vyborny a nic jednoduchsie si uz ani neviem predstavit 😉
https://bonvivani.sk/recepty/hrncekovy-chlieb-p...

timea301196
18. dec 2023

Pripnem sa

enoula
18. dec 2023

A toto je super vianocka (recept az na konci clanku)
https://tchiboblog.sk/ako-zapliest-vianocku/

fairyy
18. dec 2023

@klaudia_123 ja ak neskusam novy robim tento a stale mi vyde -
500g hladkej muky (akejkolvek, ale rada pouzivam spaldovu)
350-400ml teplej vody (zacala by som 350ml neskor vies doliat ak by si mala pocit ze je to tuhe)
susene drozdie( da sa aj z polky cerstveho, ale susene mi dlhsie vydrzi v skrinke 😁)
sol (podla chuti)
1 lyzicka cukru
Do teplej vody dam susene drozdie a cukor pockam kym sa aktivuje, nalejem do posolenej muky a miesim ( teda robot miesi uz asi rok a pol za mna - mam uplne obyc za 100vku super je a hlavne ruka ma uz neboli) aspon 10 min ...necham hodinu vykysnut na teplom mieste ... potom vyberiem vytvarujem chlieb aky chcem uz v nadobe ktorej budem piect a necham zas hodku kysnut... potom zohrejem ruru na 220° - 230° (podla rury) na 10 minut to necham piect a stiahnem na 180°-190° a pockam este 30 minut ...po vytiahnuti pokvapkam vodou dam na mriezku vychladnut a uz len jest 😊