Domáce maslo

kristina82
28. okt 2024

Robievate doma?chcela by som vyskusat,len my sme bezlakto a neviem ci by to s bezlakto smotanou vyslo.nerobili ste uz?

glade22
28. okt 2024

Bezlaktozova smotana je obyčajná smotana s prídavkom laktazy. Čiže malo by to ísť

haraburdova
28. okt 2024

ja robievam ale klasické. chutí trochu hutnejšie ako kupované. z delakto som neskúšala, takže neporadím :/

sandra49
28. okt 2024

@kristina82 ja som robila ale s klasickou smotanou.. prečo si chceš robiť domáce maslo? Ako kebyže máš domáce kvalitné kravské mlieko tak sa to oplatí.ale bezlaktozovu smotanu tak ci tak musíš kúpiť a je v tom to iste co v kupovanom masle..ak chceš ušetriť tak z jednej 250ml smotany vyjde kúsok masla..za ten čas, robotu a špinavý riad sa to ani neoplatí..

kristina82
autor
28. okt 2024

@sandra49 asi mas pravdu,chcela som vyskusat,aj chutovo ake je,ci rovnaje ako kupovane,lebo u nas ide len obycajne maslo,ziadne perly,rama atd.ale tiez ma napadlo ze cenovo sa to asi neoplati,smotana tiez nieco stoji

glade22
29. okt 2024

@kristina82 to je pravda, na kocku masla potrebuješ aj liter smotany

sandra49
29. okt 2024

@kristina82 ved vyskúšaj z jednej smotany a uvidíš. 🙂 chuťovo bude take ťažšie a spapate ho za 2 dní lebo je to len kúsok. A sama sa rozhodneš ci sa ti to oplatí a ci nie 🙂