Keď robíte domáce guľky, robíte z čerstvej hmoty alebo necháte cez noc v chladničke a potom tvarujete?
Závisí od cesta. Ale ten názov má pobavil.
Kokosové. Salko, kokos, Sušené mlieko
Ja dávam na 30 minút
@nikto_v a co sa stane, ak to tam bude dlhšie?
Veľmi stuhnú a už z toho guľky nespravis. Ja do chladničky nedávam vôbec. Zmiešam suroviny a robím guľky
Stuhne to ale nemusíš to ani dávať
@tairyx môžem poprosiť recept na tie marlenka gulicky? Mam chuť vyskúšať niečo nové, a marlenka nám chuti 😄 ďakujem😊
@lenicka298 ak by si chcela môžeš pozrieť aj tento recept https://www.tinkinerecepty.sk/medove-gulky-ala-... nám chutili
@lenicka298 robila som podľa nasledovného receptu:
60g masla, 2 lyžice mlieka, 100g medu, 1 vajce, 300g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1 ČL sódy BB a štipku soli som spracovala na medové cesto (hustotou totožné s cestom na medovníky) a nechala som 1 hodinu v chladničke odležať.
Na papieri na pečenie som vyvaľkala plát- nemusí byť rovný lebo sa bude aj tak mixovať. Preložila na plech a piekla 6-8min pri teplote 200°C.
Vychladnutý plát som polámala na menšie kusy a rozmixovala v mixéri. Kúsok som odložila- cca 3 hrste na obaľovanie. Ostatok som dala do misky, pomlela som 100g vlašských orechov, pridala k rozmixovanému plátu a pridala som ešte konzervu karamelového salka. Spojila som to do masy a vytvarovala guličky, ktoré som následne obalila v odobratých omrvinkách.
Guličky som dala do malých košíčkov.
(Veľkosť guličky je asi ako klasická hophopka:D)
@adriena85 ďakujem 😊
@tairyx super, ďakujem veľmi pekne. Vyzerá to jednoducho, vyskusam😊
ja som robila z napolitánok a pomarančov ale môže sa vymeniť aj za mandarinky..Niektorú hmotu treba chladiť chvílku,inú vôbec.Dobré sú aj figovo pomarančové ale s tým sa mi nechcelo paprať tentokrát to treba pomleť figy na mlynčeku.Nemala som náladu ani chuť 😀Toto sa mi zdalo rýchlejšie https://najrecept.topky.sk/2016/12/vanilkovo-po...
Aké guľky? Lebo sú rôzne, teda ak sa bavíme o pečení.
Robila som marlenka guličky a tvarovala som ich hneď,nenechávala som odstáť v chladničke.