dievcata, robievate domace cestoviny s tym, ze ich aj susite aby sa dali pouzivat aj neskor. my doma robievame ale vzdy len tolko co hned uvarime. ale rozmyslame urobit do zasoby len neviem ako ich vysusit, resp.ako ich uchovat na dlhsie okrem napr.zmrazenia... mate nejake skusenosti? da sa to tak vobec ?
@brambie ja som si robievala domáce cestoviny aj do zásoby.. ale vždy len vtedy, keď bolo vonku krásne, teplúčko a svietilo slnko 😀 cez celú manželskú postel som si dala obrovskú plachtu, odostrela žalúzie, aby slniečko svietilo na celú postel. na túto plachtu dávaš slížiky, len ich musíš z času na čas jemne poprehadzovať, aby sa rovnomerne sušili a nezlepili sa 😉 suším celý deň, navečer zhrniem, dám do hlbokého plechu a nechám do druhého dňa. aj v plechu ich na druhý deň prehrabujem 😉 potom ukladám do sklenených nádob 😉
Mna by zaujimalo ci vyrabate doma cestoviny zo spaldocej muky a ako na to aby boli naozaj chutne 🙂
Zatial som skusila len drobky do polievky a veru nic moc :D
na domace cestoviny plati jednoduchy recept na 100 g muky hladkej 1 vajce, trochu nechat odpocinut...
@brambie pozri skupinu domaca priprava potravin. tam to najdes