Domáce cestoviny

brambie
13. apr 2013

dievcata, robievate domace cestoviny s tym, ze ich aj susite aby sa dali pouzivat aj neskor. my doma robievame ale vzdy len tolko co hned uvarime. ale rozmyslame urobit do zasoby len neviem ako ich vysusit, resp.ako ich uchovat na dlhsie okrem napr.zmrazenia... mate nejake skusenosti? da sa to tak vobec ?

xlucia
13. apr 2013

@brambie pozri skupinu domaca priprava potravin. tam to najdes

brambie
autor
13. apr 2013

@xlucia dufam, ze sa mi to podari vydolovat. dakujem.

raza
14. apr 2013

@brambie ja som si robievala domáce cestoviny aj do zásoby.. ale vždy len vtedy, keď bolo vonku krásne, teplúčko a svietilo slnko 😀 cez celú manželskú postel som si dala obrovskú plachtu, odostrela žalúzie, aby slniečko svietilo na celú postel. na túto plachtu dávaš slížiky, len ich musíš z času na čas jemne poprehadzovať, aby sa rovnomerne sušili a nezlepili sa 😉 suším celý deň, navečer zhrniem, dám do hlbokého plechu a nechám do druhého dňa. aj v plechu ich na druhý deň prehrabujem 😉 potom ukladám do sklenených nádob 😉

alami
14. apr 2013

@brambie moja mama robí roky domáce cestoviny, aj do zásoby. Nie na neviemako dlho, ale na nejaký čas do predu si robí, nechá vysušiť na pracovnej doske pod čistou kuch. utierkou, sem tam pootáča a uloží do krabičky. Hotovo.Sú rovnako sušené, ako aj tie z obchodu. nemusíš sa báť 🙂

brambie
autor
14. apr 2013

@raza pekne dakujem, tie musia mat energiu, ked su takto pekne susene. ideme aj my vyskusat.

narsila
18. sep 2016

Mna by zaujimalo ci vyrabate doma cestoviny zo spaldocej muky a ako na to aby boli naozaj chutne 🙂
Zatial som skusila len drobky do polievky a veru nic moc :D

malabiba
18. sep 2016

na domace cestoviny plati jednoduchy recept na 100 g muky hladkej 1 vajce, trochu nechat odpocinut...