Domáca zmrzlina

29. mar 2024

Vyrabate niekto? Ak áno, dáte recept? Ďakujem

freepalestine
29. mar 2024

Nie je to zmrzlina zmrzlina, ale ak rozmixujes mrazene mango alebo ananas s vychladnutym kokosovym mliekom (z konzervy), tak je to vyborna nahrada prechemizovanych a precukrenych zmrzlin.

viestta
29. mar 2024

200 ml slahacky, 1 salko a 250 g jemneho tvarohu vyslahat do hustej peny a dat zmrazit. Ochutit cim len chces, vanilka, cokolada, ovocie, ovocny pretlak, kava, kakao...

macilka
29. mar 2024

@viestta prosím ťa tu šľahačku vyšľahať dopredu či to celé spolu?

viestta
29. mar 2024

@macilka vsetko spolu slaham

akvi
29. mar 2024

Najlepsia zmrzka je fajne prezrety banan, pokrajam, dam zamrznut, rozmixujem spolu s kakaom a hotovo 🙂

andreatytler
30. mar 2024

1/2 pohara cukru
1 pohar smotany 10%
stipka soli
4 pol. lyzice kakaa alebo kelimok popucenych jahod (cucoriedok) ak chces ovocnu
3 zltka
2 pohare smotany slahackovej 35%
vanilka

Vymiesaj cukor so zltkami na penu.
Zmiesaj 10% smotanu s kakaom (ovocim) a solou a prived takmer do varu.
Nechaj vychladnut na takych 70 stupnov a po lyzickach pridavaj do zltkovej peny. (ak nalejes prilis horuce, alebo vsetko naraz, tie zltka uvaris).
Po zamiesani, daj na sporak a pomaly prihrievaj. Vechod az do varu. Bude sa to postupne zahustovat.
Odloz do chladnicky na min 3 hodiny. (najlepsie na 24 hodin).
Vyslahaj slahacku z 35% smotany a vanilky a zmiesaj s vychladenym kremom.
Nalej do zmrzlinovaca a vyrob zmrzlinu. Nechaj zmrazit.
Je to takych 12 porcii.

20erika07
30. mar 2024

Robila som len raz ako bolo na plechovke salka napísané ,tusim len smotana 33% a salko vyslahat, uz som nic nedavala, supla som to medzi dve oplátky a bola z toho mnam ruska zmrzka, ale da sa vselico popridavat, treba poskusat.

autor
30. mar 2024

Ďakujem, vyskúšam daco