Ahojte maminky. Prosím vás vedeli by ste mi poradiť ktorá robí domácu výživu a sterilizuje v rúre?? Včera som robila malej výživu jablko, hruška a jablko hruška malina. Tie ktoré som sterilizovala v hrnci sú krásne bez bubliniek a tie ktoré v rúre sú bublinkové.. sterilizujem na 200 c a keď začne bublinkovat v pohárikoch stopnem 10 min. Vypnem a nechám v trúbe vychladnúť.dakujem za rady
@iwett27 ja sterilizujem lebo v každom recepte je písané že sterilizovať 🙂 ale ďakujem vyskúšam aj tak 🙂 ja to zas robím tak že umyjem, ale necistim lebo jadra vyberiem. Potom prepasirujem. 🙂
@paulinkamiskova tiež len povaríme v hrnci a horúcu hmotu dám do pohárov, zavriem, postavím hore dnom pod deku. To najskôr uvaris hmotu a aj sterilizujes? Či dávaš surove rozmixované?
@paulinkamiskova robím tak isto - bez sterilizácie. Horúce uzavriem a otočím.
ja výživu ani džem nesterilizujem vobec. ja vyzivu robim tak, ze ovocie umyjem ošúpem, ocistim, pomixujem dam do hrnca, ak je treba pridam trochu cukru a varim.ked sa cely obsah dobre povari horuce naplnim do fliaš, zatvorim otocim pohar hore dnom a vsetky poháre zakryjem dekou a necham tak kym nevychladnu. hotovo. nikdy sa mi nic nepokazilo.