Domáca udiareň

1lucinka123
21. feb 2023

Ahojte nemáte niekto doma domácu udiaren? Manžel by chcel doma na záhrade a keďže bude mať narodeniny rada by som ho prekvapila. Ale nakoľko sa tomu nerozumiem hľadám nejaké rady. Niečo som už vybrala len neviem ci to bude dobré. Tak budem vďačne za každú radu.

janetinka27
21. feb 2023

@1lucinka123 ahoj a co by ste chceli udievat? robievate domace zabijacky, klobasy?
svokor aj susedia maju udiaren, ale je to nieco vo velkosti kadibudky, zmesti sa tam toho vela. po zabijacke tam zvykne svokor udievat zo dva dni, kym vsetko vyudi, lebo ono to treba potom stihnut vsetko vyudit, aby sa to nepokazilo. znami maju udiarnicku na ryby, je mala, pouzivaju tam piliny, je prenosna, takze ju nosia napriklad na akcie.
tiez mozno treba zistit, ci chce udit studenym alebo teplym dymom

1lucinka123
autor
21. feb 2023

@janetinka27 ahoj práve že to nechceme na nejaké veľké množstvá. Nejakých pár klobások, nejaké mäso takže nepotrebujeme veľkú udiaren

drobcek26l
21. feb 2023

@1lucinka123 my sme dedkovi na 60tku kúpili niečo podobné ako plánuješ ty. Je nadšený a údi nám celej rodine. Ja odporúčam

pivonka6
21. feb 2023

@1lucinka123 je to nizke, vyrobky budu mat velmi dymovu chut.

viestta
21. feb 2023

@pivonka6 v tomto sa udi studenym dymom, ak sa pouzije spravne palivo a technika spalovania, nebudu "dymove"