Poradte prosím recept na dobrú piškótu- úplne tu klasicku z hladkej múky, ktorú chcem upiecť v okrúhlej tortovej forme a prekrojit na polovicu. Internet je plný receptov ale každý je trochu iný a neviem ktorý je ten spravny, žeby piškót dobre narástla a bola aj chutná...
Taktiež som kúpila mascarpone na krém, chcem sa opýtať, ze ci stačí keď ho len vymiešam so šľahačkou, cukrom a pridám vanilku, alebo ešte čosi tam treba dat? Tým chcem vyplniť tortu (plus lekvár) a aj vrch potriet, idem robiť taku jednoduchú tortu s týmto, a s ovocím. Viete mi prosím aj krém poradiť? Koko cukru pridať a tak? Ďakujem 😍
Ahoj, robím tento krém, je perfektný - chutí aj deťom a robím aj z bielej čokolády.
Korpus robím k tomu biely, klasická piškota zo 4 vajec - recept pošlem neskôr mám ho doma napísaný 😉.
Robim vysoku tortu, tak treba si prisposobit: Vyslaham 8 bielkov do tuheho snehu s cukrom (cca 150g), primiesam zltka, potom opatrne vmiesam 175g BL55 muky zmiesanej s 25g kakaa (nemusi byt, robila som uz aj s vanilkou, alebo vanilkou a citronom...). Peciem bez cirkulacie vzduchu, horny/dolny ohrev, na 180°C cca 50min.
Plnka: vyslaham v mrazachu vychladenu slahacku do toho vslaham ak chcem mascarpone (nemusim) a cokoladu rozpustenu (nie horucu).
Da sa to zafarbit sirupmi, ovocim, cokoladou (mala som napr. raz trojfarebnu cokoladovu, inokedy malinova napln bola a krem sme na vrch na zdobenie iba dofarbili stavou do ruzova)
A potom rozkrajam (ja mam z toho viac poschodi... 3-4 niekedy) natriem lekvarom, ovocim, hocicim, krem dam, a treba mysliet ze z kremu treba dost na potretie :D A smer chladnicka. Tato plnka sa mi este neroztiekla.
Dievčatá poraďte nam dcera akurat konci strednú skolu a vybrala si tému nepečený kolac na krst viete nieco ľahké poradiť a ako ozdobiť sme zúfalé dakujem za rady
https://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsia-cok...