Domáca torta

niki11223344
20. sep 2022

Ahojte, zvazujem ci sa pustit do pečenia torty. Oplati sa to financne, casovo vobec? Vďaka

lamonita
20. sep 2022

Záleží asi odkiaľ si. V BA a okolí si už vedia pýtať aj 100 a viac eur. Za mňa sa to oplatí. A idem čochvíľa do toho 💪🥂 ak nemáš formy a všelijaké tie hovadinky tak si pozicaj od kamosky/susedy

simkids
20. sep 2022

ano, oplati, uz nemusim zhanat nikoho, nemusim riesit, ze to nie je podla mojich predstav a o cene ani nehovorim a viem, co do nej davam. Casovo to nie je narocne, raz vyskusas a uz nebudes riesit 🙂

niki11223344
autor
20. sep 2022

@simkids ved toto hlavne ze viem co do nej dam

yonce
20. sep 2022

ako jasne ze hej. ono je to tak trocha aj o peniazoch, ale spravis si ju presne taku aku chces a nemusis nikoho zhanat a spoliehat sa na niekoho, ci ti upecie presne taku tortu aku chces

niki11223344
autor
20. sep 2022

@yonce to by bolo super keby je taká aku chcem..skor co sa podari to bude 😁😁 hlavne ten vizuál 😅

mec321
20. sep 2022

@niki11223344 jednoduché a lacné a pekné 😃

niki11223344
autor
20. sep 2022

@mec321 chcela by som klasiku. Tohto som prejedena z vikendu kedy sme to dostali ako vysluzku zo svadby 😁

yanni
20. sep 2022

@niki11223344 ak som dobre pochopila, chces piect tortu len tak pre seba/rodinu? Nie na zarobky? Ja som este v zivote ziadnu tortu od nikoho nekupila. Peciem vzdy vsetkym na sviatky (väcsinou deti a muz) sama. Nie je to ako od priofika ale urobene s laskou a vier co v tom je. A zatial sa nik nestazoval. Dcera si teraz na narodeniny priala Pikachu tak som tvorila. Sice o par sedivych vlasov viac ale dieta sa tesilo. A bola to uplna klasika, piskot plneny kremom.

niki11223344
autor
20. sep 2022

@yanni ano len tak pre nas. Skusim to preistotu teraz na ,,necisto,, a uvidím 😏

dankanka
20. sep 2022

@niki11223344 https://www.tinkinerecepty.sk/tvarohovo-cokolad... napriklad toto musi zvladnut kazdy..a hlavne zdrave, chutne, kvalitne suroviny..

yanni
20. sep 2022

@niki11223344 neboj, nie je to az take hrozne a tazke. Inak, ja mam recepty väcsinou z internetu.

thereisabear
20. sep 2022

Určite oplatí, zas až tak časovo náročné to nemusí byť. Korpus a napr. mascarpone alebo tvarohová plnka je rýchlo.

simca06022011
20. sep 2022

urobis korpus, vymyslis plnku/napl a hotovo. Nic na tom nie je jadrova fyzika. Korpus robim roky vajcia, muka, kakao (volitelne), cukor... a plnku robit slahacka+cokolada (da sa dat aj mascarpone, to ale nam nechyba), pomedzi ovocie/dzem/... NIe je to vobec narocne na nic. Vyslaham, dam upiect, a vyslaham krem a dam upiect, aj popri beznom vareni stiham 🙂Naplnim a dam do chladnicky, korpus a plnka sa mozu robit aj v iny den, zdobim tortu v den "podavania", ak teda to nie je len taka rychlovka kde na vrch dam max. struhanu cokoladu :D
pripadne perfektne su aj orechove cesta, a plnka zo salka do toho, to je taka "marlenkovska torta" 🙂 a na jesen sa hodi

patka_673
20. sep 2022

ak si trufas a vies piec, tak by som su ju na tvojom mieste spravila sama. vies co do nej das a budes ju mat spravenu presne tak ako chces aj kedy chces. nemusis nikoho prosit a ani nikam po nu chodit

nika_m
20. sep 2022

Ja som takto zacala tento rok...staci ti par cukrarskych pomocok, fantazia a trochu studovania po internete 🙂 oplati sa to...treba trochu cvik na to zdobenie ale kazda moja torta vyzera lepsie a lepsie 🙂 chutovo ani nehovorim 🙂 piekla som uz znamym na akoze objednavku + rodine k sviatku a kazdemu velmi chutilo 🙂

anavixy
20. sep 2022

100 a viac € je uplne bezna cena nielen v BA, no samozrejme zalezi od velkosti a zlozitosti, ale za velku peknu tortu z kvalitnych surovin to urcite nie je az tak predrazena cena… takze ano, podla mna sa to uplati urobit doma, aspon teda ja, co peciem, si vzdy poviem ze preboha ja by som nedala 80€ za nieco co “zozeriem” 🙊😄 mozno to nebude hned okazala krasa, ale radsej si zvolit jednoduchy dizajn nez pokazenu prezdobenu tortu 🙂 chod do toho 👍🏻

iren88
20. sep 2022

podľa mňa z pohľadu ceny sa to moc neoplatí, skôr je to o tom čo človeka baví, ale to je asi tak všetko, oficiálne piecť je záhul, mám kamarátku, čo tak piekla, ale bolo okolo toho veľa starostí a so stúpajúcimi cenami sa jej to neoplatilo, tak s tým skončila

dada0902
20. sep 2022

Ja sa chystám tiež piecť tortu tento týždeň určite to vyde menej než objednať na krst som si objednala a stala 60€ ani pekná nebola chuťovo sa dala vizuálne otras za tu cenu svokor dal tiež robiť cena taka istá a chuťovo strašná úplne bola rumova aj vôňa tým pádom razila a to bola len oliata čokoládou a na plnke sa tiež šetrilo čiže v prepočte keď si sama spravíš vyde ta na suroviny možno 20€

simca06022011
20. sep 2022

@dada0902 no ja mam skusenost opacnu, nejedla kopa ťažkého cesta, sice vyzualne v tom umelom fondane s marcipáne pofarbenom by bola ok. Keby sme chceli toľko ecok pojest. Ale aj taka objednana korpusovs torta nezdobena, chutila hnusne 😂 ešte som asi nikdy nejedla dobrú kúpenu tortu na Slovensku. Nikdy. Nikde. A jedno ci rez stal 2 alebo 5eur. Moje aj ked nebduu vzdy podarené aspoň super chutia 😂

mamusa123456789
22. sep 2022

@simca06022011 tak to si nejedla tortu /koláče tam kde si dávam ja pekavat, manželov a teta robí tak neskutočne torty/koláče ze to sa nedá ani opísať... Keby si mi dala 5kg tortu od nej na tanier tak ju zjem na posedenie... Minule vianoce mi dala krabicu koláčov večer pred štedrý dňom a my sme od nej ani jeden koláč nedali na tácku, lebo nebolo čo, všetko sme zjedli ešte večer 😀

shallimar
22. sep 2022

Podľa mňa sa to cenovo oplatí a deti sa ešte chvália, že to mi spravila maminka. Pred pár rokmi som objednávala za 60, to isté teraz kúpim za 100.
Ja zvyknem piecť podľa Lulus bakery na YouTube, od nej sa mi vždy všetko podarilo.

zuzlaka
22. sep 2022

Podľa cien nie, nedá sa dobre zarobiť, aspoň moja skúsenosť je taká, ako je to príjemná práca ak ťa pečenie baví, ale živiť by som sa tým nechcela, asi by sa mi to znechutilo.

simca06022011
22. sep 2022

@mamusa123456789 vies, len to mne xy ludi hovorilo 😂🤦🏻‍♀️ ja nepokusujem uz a upečiem si ☺️

lorin29
22. sep 2022

@niki11223344 ja idem zajtra malej piecť... Piškótove 2 korpusy a plnku maslovú zo zlatého klasu plus potrieme korpusy jahodovým džemom 😊 na vrch som objednala cukrové ozdoby ktoré ma vyšli 10e 😊takže určite sa to oplatí 😊mňa by vyšla torta 100e a pre mňa sú to zbytočné vyhodené peniaze

veron_r
22. sep 2022

@niki11223344 aj ja pečiem len doma😊 určite sa oplatí. Aj dnes pečiem mužovi k narodkám

mamusa123456789
22. sep 2022

@simca06022011 aj mne ale nič nebolo také ako od nej, ale ona nepecie na objednávku, len keď rodina poprosí, ale minimálne za ochutnanie určite stoja a úplná topka je čokoládová roláda s banánom, keď ju mame doma, tak u nás platí 'kto zavaha nezerie' 😀 kľudne by som jedla aj keby mi už cez uši vyliezala

simca06022011
22. sep 2022

@mamusa123456789 my robíme taku kombináciu tiez, volame ju rozprávková. Chlap ju na svoje narodky zje celú, cize robim dve 😂🤦🏻‍♀️

mamusa123456789
22. sep 2022

@simca06022011 tak to je veru rozprávková 😀 my aj keby sme 2 mali tak by som ich asi dokázala zjesť 😀