icon

Domáca pekárnička - za a proti

avatar
sida447
25. dec 2020

Ahojte,urcite mnohe z vas maju doma pekarnicku.Zvazujem jej kkupu,vedeli by ste mi poradit, s ktorou ste spokojne,na co sa zamerat?dakujem

Strana
z2
avatar
pribinak
25. dec 2020

Radšej kvalitný kuchynský robot.

avatar
simsalabim
25. dec 2020

@sida447 my doma mame zn. Eta. Je to uz moja druha pekarnicka, ked sa pokazila prva, hned som kupovala dalsiu. Robievam v nej vacsinou iba kysnute cesto a dzemy, peciem iba vynimocne. U mna super spotrebic, pri vybere som moc nespekulovala, kedze v nej peciem naozaj malo, moje priority boli, aby sa v nej dali robit dzemy - nemam cas ani chut ich pracne robit ako robievala moja mama - a kysnute cesto.

avatar
lenkakravcova
25. dec 2020

@simsalabim ako sa v tom robia džemy?

avatar
nina255
25. dec 2020

@sida447 my ju mame doma, ale uz by som ju nechcela 🙂 par krat sme v nej iba piekli chlebiky, ako ono je fajn ked je cerstvy a tak, ale potom.. nam sa nepacili lebo boli privelmi take hutne.. radsej by som piekla normalny chlebik v rure 🙂 teraz nam to doma len zabera miesto a nepouziva sa to

avatar
babovka2321
25. dec 2020

@sida447 nam sa z toho este ani podla ziadneho receptu dobry chlebik nepodaril, ako sa pise vyssie, aj nas bol hutny.. ja som si nanho zvykla, aspon som ho vzdy zjedla menej vdaka tomu, ale potom, ked si clovek da zas normalny chlebik, tak do takeho z pekarnicky sa mu nechce 🙂

avatar
olafienko
25. dec 2020

@sida447 ja mam z lidla a robim na tom kazde jedno cesto(aspon 2x tyzdenne ide), nezvyknem piect chlebik. Uz len na to je to u mna nevyhnutnost, chlebik mi viac chuti z truby. ale dostala som pekarnicku, nekupovala.

avatar
simsalabim
25. dec 2020

@lenkakravcova musi mat specialny program na dzem. Das tam ovocie - drobne mozes v celku, ci trochu mixnute tycovym mixerom, velke pokrajane, zelirovaci cukor (ja davam 3:1) a citronovu stavu. Zapnem a ked zapipa, davam do poharikov.

@nina255
@babovka2321 ano, chlieb je taky hutny, vlhky.... najlepsie nam vysiel sendvic. Je to ale bez prace, tak to obcas pouzijeme, ked surne treba chlieb. Ale naozaj malokedy.

avatar
babovka2321
25. dec 2020

@simsalabim ja som dzem este neskusala, ale mam Tefal a ta ma program aj na dzemy. Mozem sa opytat, z akeho ovocia sa v pekarnicke robi dobry dzem? 🙂

avatar
markaterka
25. dec 2020

@simsalabim a potom sa to dobre umýva, keď v nej robíš džem?

avatar
mirpet
25. dec 2020

Chlebik v pekarnicke nepeciem ale odkedy mame male dieta,stale ju vyuzivam na pripravu kysnut.cesta...vymiesi,vykysne....za mna super pomocnik a usetri mi pracu a cas

avatar
simsalabim
25. dec 2020

@babovka2321 ja robievam z ovocia, co mi rastie v zahrade - jahodovy, malinovy, cernicovy, pripr. zo zmesi tohto ovocia + ribezle (cisty ribezlovy nerobim, lebo si ribezle mrazim a jedavam na ranajky s jogurtom a musli) a marhulovy. Robila som aj broskynovy. Podla mna to pojde z kazdeho ovocia. Dzemy mame radi menej sladke, preto pouzivam zelirovaci cukor 3:1, ale robila som uz aj 2:1.

@markaterka uplne lahucko to ide umyt.

avatar
nina255
25. dec 2020

Dievcata co pisete ze v pekarnicke robite iba cesto, myslite ze pohadzat suroviny,nech vymiesi a len zobrat cesto a umyt? To sa oplati ? Na to jej velmi netreba pekarnicku to nech si zaobstara nejaky multifunkcny robot radsej, ja taky tiez pouzivam na kysnute aby som nemusela miesit rucne a neviem si vynachvalit 🙂

avatar
simsalabim
25. dec 2020

@nina255 moja si najprv suroviny nahreje, az potom ich miesi a robi pri tom podstatne mensi hluk ako robot, a pri kysnuti udrziava optimalnu teplotu. Cesto odtial je uplne uzasne, omnoho lepsie ako z robota.

avatar
hettinka
25. dec 2020

Mala som domácu pekáreň, dostala som ju ako darček, aj som ju asi 3 roky používala. Ale keď sa pokazila, už som novú nekupovala... radšej ten robot za mna.

avatar
zuzanka.zuzu
25. dec 2020

@simsalabim teraz sa spýtam ako úplný debil, ale pomer 3:1 resp. 2:1 je pomer čoho k čomu?

avatar
sida447
autor
25. dec 2020

žienky ďakujem za rady, skusenosti, pomohlo mi to sa rozhodnut. Islo aj o to nemiesit cesto rucne a ze to tam potom aj vykysne,tak si zaobstaram asi nejaky kuchynsky robot,mate nejaky tip, s ktorym ste spoojne?daujem

avatar
babovka2321
25. dec 2020

@sida447 no ja som napriklad nikdy nemiesila kysnute cesto rucne, ale s klasickym metlickovym mixerom (takym, co idu uz po 20€) akurat s takymi "spiralovymi" nasadkami, nie klasickymi metlickami a nikdy nebol problem, na to podla mna netreba extra robota (niekedy si hovorim, ze by sa mi taky robot zisiel, ale potom si poviem, ze uz neviem, kde by som ho ani odlozila, zbytocne) 🙂

avatar
hettinka
25. dec 2020

@sida447 my sme teraz kúpili BOSCH MUM5, 900w motor a veeela príslušenstva. Teraz som všeličo piekla, testom prešiel, spokojnosť. Už sme aj mleli mäso na ňom, smoothies urobí tiež, postruha, čo treba. A cesto aj trene, aj kysnute v pohode, krémy slahane. Len som si odkúpila ešte 1 misku, 1 som mala malo.

avatar
roja01
25. dec 2020

Moja pekárnička je dlhodobo nepoužívaná, pretože chlebík z nej bol skutočne hutnejší a preto mi nechutil, ale najmä vyťahovanie miešacích hákov z upečeného chleba mi vadilo, nakoľko sa ten chlieb na 2 miestach potrhal. Mám klasický robot Klarstein s kovovou nádobou s hákmi na miešanie cesta, trenie a šľahanie a to si neviem vynachváliť. Nič nemusím robiť ručne.....

avatar
marco2
26. dec 2020

Ja už mam druhu Etu a spokojná, hlavne ju používam na kysnuté cesto, výborne ho vymieša, či knedle , alebo na koláče,v robote sa mi cesto nepáči - zostava odtiaľ akési lepkavé, robievala som v nej a chlebík- výhoda bola, že som si večer naprogramovala a ráno bol hotový,mala som dobrý recept a bol výborný , ale dosť malý, teraz robím kváskový , takže ten pečiem v rúrev rúre

avatar
nika82
26. dec 2020

zvaz plus a minus pekarne... aby to nebolo len chvilkove poblaznenie

avatar
simsalabim
26. dec 2020

@zuzanka.zuzu 3:1 su 3 diely ovocia a 1 diel cukru. Pouzivam tento cukor https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/zavara...

avatar
elanor
26. dec 2020

mali sme doma Etu. Je to dobra znacka, kvalitna. Nedavno sa pokazila, po 12 rokoch. Samozrejme, medzitym som si z netu kupila nahradne diely - aj misku, aj miesace, aj remene.
Pravdupovediac, piekli sme na nej 1 alebo 2 krat. Ale nechutilo nam to. Cize ja som ju pouzivala iba na pripravu vsemozneho cesta. Obcas aj na vykysnutie. Ale kedze mam novu ruru so samostatnym programom na kysnutie, som uz potom ani to nepouzivala na pekarni.
Ale kedze mam doma aj klas. kuchynskeho robota, ked sa teraz pokazila, tak neplanujem kupovat novu. A ked pokazi robot, tak kor asi investujem do noveho robota, nez do novej pekarne.
No, ale 100 ludi, 100 chuti.

avatar
cloviecka
26. dec 2020

@marco2 prosím nepohladas ten recept na chlebík z pekárničky a nepridás ho sem? 🙏🙏🙏Neviem natrafiť na dobrý...

avatar
elizabet173
26. dec 2020

@sida447 zalezi na tom kolko a co pecies. Ja robim chlieb par krat do roka, ale klasicky z rury, z pekarnicky (vyskusane od rodiny) nam nechuti. Kysnute kolace asi pat krat do roka, aj to som mozno prehnala, pre mna je zbytocna. Tych par krat vymiesam hakmi z mixera, aj robot mi je iba na to, aby zavadzal na linke. Ale ak male deti a pecies kolace kazdy druhy tyzden, je to ine

avatar
sida447
autor
26. dec 2020

@elizabet173 Praveze mam 4 deti a peciem casto,nielen kysnute kolace ale aj buchty,parene,dukatove,sisky a vela veci z kysnuteho cesta a nebavi ma take mnozstvo stale rucne miesit a piekla by som odtial aj chlebik,ale vraj nieje taky dobry,tak toho som sa vzdala,hlavne to miesenie a kysnutie teda

avatar
suuus
26. dec 2020

@sida447 všetko, čo je z kysnutého cesta robím v nej. Cesto na pizzu, chlieb, buchty, knedlu....nahádžem, stlačím program a o hodinu máme perfektné cesto. Taktiež džemy, kaše, bagety, čokoľvek.... Naozaj sme sa báli, ze to bude "zapadať prachom" a už 5 rokov je to najvyužívanejsi kuch.spotrebič. Máme značku Tefal.

avatar
sida447
autor
26. dec 2020

@suuus super,dakujem za radu, toto vsetko doma casto robim,aj dzemy,tak sa neviem rozhodnut,ci pekarnicku,alebo robota,lebo niekedy aj s tym vykysnutim to nejde hladko.

avatar
tncka
26. dec 2020

@sida447 skvela vec,teraz ti nepoviem aku mam znacku,lebo lezim na gauci🤣je to uz moja druha,ale zistila som ze ked budem kupovat dalsiu,chcem aby mala 2haky,moja ma len jeden. Robievam v nej cesto na kysnute kolace,buchty,knedlu...skvely pomocnik. Chlebik som v nej piekla zo zaciatku zemiakovy a tiez vianocku. Teraz skor len to cesto vymiesi ale za mna paradna vec👌

avatar
akvi
26. dec 2020

@sida447 mam pekaren a peciem v nej rada. Je to bezpracne, iba nahadzem suroviny a nestaram sa.. Ja vacsinou robim taky kolac na styl vianocky s hrozienkami, myslim chutovo, take sladke cesto, alebo potom klasika chlieb, obzvlast, ked nam dojde, ako aj teraz cez sviatky, vzdy mam nakupenu bud zmes, alebo muku a drozdie do pekarne. Robim aj bezlepkove chleby, takze aj na to je to super. Kupila by som znova. Mne je napr. ten klasicky kuchynsky robot skoro nanic, pouzivam ho vylucne na struhanie zeleniny - na to je nenahraditelny. Ale cesto ja veru radsej robim rucnym mixerom, aj kysnute. Robievam aj kvaskovy chlieb, aj to radsej rucnym. Mozno je to len zvyk, ale urcite by som zase kupila pekaren, ak by sa mi pokazila.

Strana
z2