Ahojte, tie, ktoré pripravujete doma burger, akýkoľvek, prosím, kde kupujete žemle? A celkovo, ako pripravujete, aj zapekate? Chcem nejaké pripraviť deťom aj manželovi ako takú rychlovku na večeru, len nechcem, aby to skončilo ako obložená žemľa 🥴 Prosím aj o rady, aký dressing urobiť, a ak máte aj nejaký vychytavky, aby bol burger top, poraďte. Na nete som hľadala, skúšam ešte tu, ak niekto častejšie pripravuje. Vďaka.
@nika23t zajtra idem akurat robit. Zemle kupujem v lidli alebo upeciem. Maso klasika hovadzie, ochutim podla chuti. Zemke prekrojim a dam na chvilku do rury zapiect na gril. A potom vrstvim, spodna žemľa, majoneza, špenát, cervena cubula, opecena slanina, maso pecene so syrom, paradajka, volske oko a prikryjem vrchom zemle s majonezou
V lidli mavaju obcas cerstve burgrove zemle, su fajn ;)
burgerovu zemlu daj rozrezanou plochou na rozpalenu suchu panvicu a za par minut to mas otoastovane. Ma to vyhodu ze rozrezana plocha sa zatiahne a nenasava omacky takze ti burger ostane manageovatelny ked ho jes.
Burgre robim podla kuchyna lidla a maju uspech. Zemle kupujem hamburgerove v tesco a trochu opeciem na panvici.
Ďakujem Vám krásne za pomoc, dnes mam teda večeru vybavenú 😊
Žemle kupujem v tescu, dám trochu zapiecť na panvicu, aby boli chrumkavé. Neviem aké mäso plánuješ použiť, mne sa najviac osvedčilo hovädzie. Len čisté, urobiť placky a osoliť okoreniť až na panvici, vždy dám pred koncom na mäso toastový syr a je to mňam. Tiež karamelizovaná cibuľka + opečená plátková slaninka sú topky. Dresing robím buď barbecue alebo cesnakový.
žemle a mäso ako píšu baby hore, čo sa týka dressingu, u nás okrem horčice a kečupu frčí aj zmes majonéza + sriracha (asi 2:1, podľa toho, aké štipľavé to chceš) a Jalapeno omáčka z Lidla
Ja dávam do mäsa aj orestovanú cibuľu, tu si rozsekám v mixéri.
Inak nám ako omáčka chutil mix majonéza a kečup ( dokopy ) 🙂 neviem kde to chlap našiel.. inak žemle pečieme. Prekrojíme opečieme trochu ( niekedy) a plníme. Chedar, paradajky. Kto chce cibuľa, šalát... mäso na Burger nie je fašírky. Dava sa hovädziny aj s lojom, či ako sa to vola. Bez čohokoľvek. Môj chlap to ale koreni, soli. Ale inak je to na každom ako to ma rad 🙂) ja si dám aj s pečením mäsom Burger. Alebo syrom, aj grilovanym iba.
Skusali ste aj na vonkajsom grile niekto robit? Z kuraciny uz zacneme lietat zachvilu.ltak ma napadli burgre len sa bojim ze sa mi tam ta placka rozpadne a popada do uhlikov..
Ja si zemle peciem a aj ich zapekame.