Žienky,a hlavne tie ktoré ste to tiež skúšali po prvý krát ale nieste nejaké cukrárky, dokázali ste to? Neviem či mám vôbec skúšať, len ma to tak napadlo, lebo mi je ľúto vyhodiť 50€ za tortu,pre dcérku za to kúpim aj nejaký darček.Viem upiecť klasické koláče, kysnuté,nekysnute ale ani zákusky som nikdy nepiekla.Preto sa pýtam,a ak sa tu nejaká nájde, budem vďačná aj za receptík.Dakujem
Jasne ze dokazes, ak vies trosku takto piect nieco tak to ide. Skus jednoduchy typ korpusu, vychladit a plnit kremom.
@andyja15 za mna - radsej kupit tortu. 50€ nie je za tortu vela.
Aby to nedopadlo tak, ze nakupis suroviny a vysledok bude katastrofa. A nakoniec tu tortu budes musiet kupit.
@andyja15 Ahoj, jasné, že to zvládneš, nič to nie je. Ak zvykneš piecť koláče z piškótového cesta, tak presne z toho môžeš upiecť korpus. Buď upečieš naraz z väčšieho množstva a potom prekrojíš, alebo, ak si ešte nikdy nepiekla tortu, tak je to síce zdĺhavejšie, ale istejšie: upiecť si zvlášť 3 korpusy - jednotlivé pláty torty. No a potom už veľmi záleží na tom, akú máš predstavu, aký krém...
@veronikaszabova A prečo by to mala byť katastrofa? Ľudia majú pocit, že upiecť tortu je nejaká veľká veda, ale nie je. Pre mňa je jednoduchšie upiecť tortu, než napríklad kysnutý koláč.
@h2 tak ja radsej kysnute ako tortu 🤣
no zalezi, aku tortu chces. ja peciem co to, ale na fondan sa nejako napriklad necitim, ked som robila tortu, tak piskotove cesto a plnku nejaku (smotanovu, mascarpone, hocijaku inu ....) - a zdobila som hore napr ovocim a curkovymi ozdobami. takze podla mna upecies, korpus urcite, a zdobenie si zvol take, aby si to zvadla ... ovocie, lentilky, keksiky, posypku, co len chces
mna by asi slahlo vyhodit tolko penazi za tortu. Vsetko si robim sama. Nie je to nic tazke, miliony zien s nizsim IQ dokazu urobit tortu, preco by som to nemala dokazat aj ja, ze? Akurat s vyzdobou je to u mna Problem, tam sa ziadnej cukrarke nevyrovnam. Ale vyzor torty neriesim, aj tak sa zje 😀
@veronikaszabova Tak, len tak medzi nami, aj ja radšej kysnuté, ako tortu. Ale jesť. 😀 Piecť radšej tortu.
@andyja15 skus urobit tortu podla lapetit -> http://www.lapetit.sk/kategoria/torty/
je aj na instagrame, zvykne robit aj videa na svoje recepty, pridu mi zvladnutelne, aj pre zaciatocnika....
U nás sa roky piekli.doma torty pri každej príležitosti...orechové kakaové vanilkové piskotove korpusy sú úplne brnkacka....receptov je x
Korpus treba potrieť nejakým lekvarom/džemom...A natrieť úplne akoukoľvek plnkou co ľúbite. Receptov je tiež x
Najľahšia ozdoba je poliať čokoládou a ozdobiť plnkou/lentilkami/ovocim/zele cukríkmi. Na to netreba ani nejaké extra náradie a za pár korún máš vlastnú tortu.
samozrejme, ze vies.,. ja to tak robim odjakziva, peciem tortu presne 2x do roka a este sa nestalo aby sa nepodarila.. prave tie kupovane mna osobne sklamali. Hnusne, umele... nejedle. Darmo, ze su krasne, farebne, vyzdobene.. Urobis korpus, a krem.. medzi to supni dzem/ovocie, krem a zvysok natries okolo, ozdobis fakt cimkolvek.. alebo aj neozdobis. Staci sacok a spicka a aj krem iba nastriekas a das ovocie navrch. Ja osobne neznasam fondant aj marcipan na tortach ale zvladla som oba. Dokonca malej som postavicky formovala.. jeden rok mala Elsu s Olafom, predtym mala Minnie...fakt nic zlozite :D Jedina vec na co si dat pozor: ak budes tortu potahovat, nie vsetky kremy su na to vhodne. Pogoogli 🙂
Ja, som robila tak, že som si v tej okrúhlej rozpinacej forme upiekla tri tenšie piškótove platy,urobila tvarohový krém, klasika, tvaroh, smotana, ovocie, vanilkový cukor, platy natrela džemom a naplnila. Vrch som natrela džemom, poliala čokoládou a ozdobila lentilkami. Do stredu sviečka s číslom, a hotovo. Robila som mužovi k narodeninám.Rezania platov som sa bála, preto radšej som robila postupne. Na takej jednoduchej nemáš čo pokaziť. Alebo skus tie ovocné, či pudingove bez pečenia
@veronikaszabova veď tohoto sa bojím.Ze bude na prt.Ale teda mne sa zdá dosť za tortu 50€ chápem že dotyčná sa tým živý a strávi pri tom istý čas.Ale za 30€ by som ešte dala upiecť.
No ja piecť viem chutne (podľa mojej rodiny 😅), ale priznávam, že neviem pekne zdobiť.. proste čo sa týka zdobenia, vždy to vyzerá akoby to robil niekto v škôlke 😂😂 a to pritom od mala celkom obstojne kreslím a maľujem, ale čo sa týka jedla proste to neviem... Aj perníky na Vianoce sú odomna hrozne vyzerajúce 😂😂 takže zamna - upiecť dokáže každý, horšie to už je s výzdobou..
A len podotknem, torty čo som robila sa zjedli celé, aj keď boli smiešne 😂😂
@andyja15 ja som tiez nemehlo a zvacsa furt torta aj tak nebola presne podla mojich poziadaviek na objednavku, tak som sa rozhodla, ze to skusim a bola uzasna 🙂 robim ale nahu tortu s ganache, bez fondanu, detom tam furt dam navrch kopec ovocia a su stastne 🙂 plnka mascarpone, cokolada, niekedy tvaroh, tam nie je co pokazit 🙂
Hlavne si vyber nejaky jednoduchy recept a pusti sa don s nejakym casovym naskokom pred oslavou, aby si pripadne este stihala zachranovat situaciu, ak by bolo treba. Ak pecies, jednoduchu tortu by pre teba ale nemal byt problem upiect.
@simca06022011 ďakujem krásne,no fondán, ani marcipán nemám rada, stačí potrieť plnkou a ozdobiť.Tsk hádam by som to mohla dať 👍
@andyja15 no tak ja som taká istá😁mňa by tot tiež zaujimalo