Prosím vás nejaký fakt dobrý recepty na palacinky?
Taktiež dávam len vajíčko, múku, mlieko, štipku soli a trochu vanilkového cukru.
Ja časť mlieka nahrádzam minerálkou, dávam do cesta aj trochu olivové oleja (potom tiež vajce, hl.múka, štipka soli, mlieko, občas trochu trstinového cukru). Sú super nadýchané, jemnučké..najlepšie😂😋
https://www.mimibazar.sk/recept/5654/genialne-p... Su naozaj vynikajuce👍🥞
Ja robim zo stranky bonvivani
@rachab presne, tento recept pouzivam aj ja
Geniálne palacinky 321. Tieto robievam asi 14 rokov, a už odo mňa pýtalo okrem celej rodiny recept snáď viac ako 100 ľudí. Mamičky kamošov deti, známe, už aj babi, čo je vychytena kuchárka, robí len tieto.
Ja robím tak ako robila moja mama, len nedávam ziaden cukor, potom sa nepripaluju..
Na pol litra mlieka, 270g múky, 2vajcia.. sú to také klasiky a manžel a najstarší syn ich radi jedia naslano..
300ml vody 200ml mlieka 100ml oleja 2 vajicka 200g muky stipka soli.
Ahoj ja robim:
3 dcl mlieka
2 dcl vody
1 dcl oleja
200 gramov Hladkej muky (mozes dat muku aku chces)
2 vajicka
Stipka soli
Stipka cukru
Su skveleeeee skus😁
Ja dávam 200 g polohrubej múky, 500ml mlieka, 100 ml oleja, 2 vajcia, jeden vanilkový cukor a dve lyžičky kryštálového cukru
Ja používam už iba tento
2 vajíčka
500ml mlieka
10 PL hladkej múky
Vanilkový cukor
Ľahký na zapamätanie a úžasný . Uz nebojujem s prilepenymi palacinkami
Tiež robím 3-2-1 palacinky, sú super, nelepia sa, netrhajú, sú tenučké
tiež robím iba 321 palacinky, najlepšie sú
Ja robim z kysleho mlieka 🙂 + vajicka a hladku muku
.
Takisto sa pridávam do fanklubu genialnych palaciniek 321, robím ich už veľa veľa rokov, aj na slano, sú fantastické, dajú sa robiť na panvici úplne bez oleja, lebo ten je už zapracovaný v ceste.
Tento je fantastický jedla by som ich denne. Recept je z krajiny kde palacinky robia na 1000 spôsobov
Fakt dobrý recept na palacinky? Ja dám vajíčko - dve (podľa toho koľko ks idem robiť), do toho mlieko a potom postupne sypem hladkú múku tak, aby malo správnu hustotu. Vždy od oka. Nikdy som nejaký konkrétny recept neriešila.