Dievčatá, nemáte dobrý recept z kuracich pŕs niečo netradičné 😉😊
@tyrkysova_kobyla ďakujem,😍
@anickarem nie je za co, robila som aj vyprazanu s paradajkovou omackou, ale aj s citronovo-vinovou omackou 😉
Kuracie rizoto so špenátom a tarhonou.
@anickarem, ja som robila na oslavu kuraciu tortu:
Slaná kuracia torta so šunkou
Postup: Prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Vymiešame smotanu s vajíčkom a v zmesi namáčame prsia. Ukladáme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Posypeme vrstvou strúhaného syra a na vrch poukladáme plátky šunky. Ďalej znova vrstvíme obalené kuracie prsia, strúhaný syr a šunku. Takto pripravenú tortu prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 70-80 minút. Na záver odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte približne na 10 minút zapiecť.
Tento recept je z relácie tajomstvo mojej kuchyne, mám ho vyskúšaný. Ja som pridala aj sušené rajčiny v oleji.
Ingrediencie som zabudla:
4 kuracie prsia
350 g – 400 g nastrúhaného tvrdého syra
150 g šunky
4 vajcia
180 g kyslej smotany
hladká múka
soľ
čierne korenie
@anickarem, ešte mi napadli kuracie prsia "tandoori". Budeš potrebovať korenie
Tandoori Masala Korenie (najlepšie mild verziu- lebo je pikantné),kuracie prsia 4 - 5 ks, olej, soľ, kokosové mlieko v konzerve - veľká konzerva + ja dávam 1 malú konzervu kokosovej pasty.
Postup: kuracie prsia nakrájam na väčšie kusy (kocky), Korenie tandoori rozmiešam v troche oleja na hustú pastu (POZOR JE TO PIKANTNé, TREBA VYSKúšAť - RADšEJ DAť MENEJ KORENIA, VIAC OLEJA), Kuracie mäso postupne obalíme v paste, vložíme do jenskej misy, zalejeme kokosovým mliekom a POMALY v rúre zakryté dusíme (ja dusím na 150 - 160 po dobu aj cca hodiny) kým mäsko nebude mäkké. Potom odokryť a ešte trošku nechať v rúre, môžeme zvýšiť teplotu. Podávam s ryžou.
dobu aj cca 2 - 2,5 hodiny
@anickarem ja mam taky jednoduchy:zapekaciu mysu vymastit maslom, nakladať na spodok a po stranách nakrájanú cibuľu na plátky, nato stúpnuť kuracie prsia, iba okorenené a osolené. Nato smotanu na varenie, aby nou boli prikryté. Dat do rúry a prikryté piecť asi pol hodinku. Potom vybrať a posypať strúhaným syrom a v rúre zapiecť. Sú jemné zo smotany a fajne, my to máme radi s varenými zemiakmi.
Dievčatá ďakujem inšpirovali ste ma
@didi35, áno, tá smotana sa rozmieša s vajíčkom a v tom sa prsia obaľujú - ja som robila tieto "torty" na rodinnú oslavu a bola to mňamka. Dali sa dobre krájať, mäsko bolo šťavnaté. ja som 1 prsíčko pokrájala na 3 tenké plátky. Bála som sa toho, že jednak dávam piecť "surové" prsíčka a aj toho, že pustia vodu a bude to katastrofa. Ale nebola - zakryté sa dobre upiekli, potom som odokryla a ešte trošku dopiekla. V podstate si môžeš recept prispôsobiť a pridať to, čo ti chutí. Ja som napríklad použila 3 druhy syra + do 1 som pridala tie sušené paradajky v oleji. Naozaj jednoduché a dobré jedlo.
Sice nic neobvykle asi a mozno poznas ale skusim😊
1: rezne obalene len v struhanke a vajci
2:oprazit maso korenie ake chces.
Listkove potriet kecupom, syr, kukurica, sunka,mozes klobasku, to kura masko, zrolovat potriet zltkom a sup do truby. 😊
Do alobalu plátky slaniny na to cibuľu prsia,plátkovy syr červenú, zelenú, žltú papriku nakrájanú na rezance, znova plátky slaniny, posypať nivou. Piecť. Uzasne
Do alobalu--šunku, syr, prsia, šunku/slaninu plátky, syr, navrch Tatarku. Piect. aj toto je mnamka.
@anickarem daj do googla kuracia piccatta, je to mnamka