Ahojte, nemá niekto presný recept na kurací stroganov, aký robia v Sedliackom dvore? Dosiaľ som skúšala viacero receptov, no nie je to ono. Ak niektorá poznáte recept naň, budem vám vďačná. 🙂
a az teraz som si precitala Tvoj prispevok, takze ak si skusala uz aj tento co mam ja, tak to kludne vymaz 🙂
A ja sa pripnem.Dakujem
kuracie alebo ine maso
cibula
Kecup
plnotucna horcica
sojova omacka
trocha oleja
zavarane uhorky
sol a peper podla chuti
Maso nakrajame na pasiky, uhorky a cibulu nadrobno. Do toho pridame kecup, horcicu, a sojovou s olejom. Nechame marinovat aspon 1 hodinu.
Varime az kym sa voda neodpari a neostane len olej a chvilu oprazime. Podlejeme trochou teplej vody a povarime. Podla potreby dochutime. Podavame s hranolkami.
Tento recept je rodinny. Dala mi ho moja mama 🙂
@lenkakravcova nikdy som to nerobila, ale moja skusenist hovori, ze staci jedna ingrediencia s nie dobrou chutou a vysledok sa nepodari.
mozno aj chut zavaranych uhoriek ovplyvni celkovu chut vysledku (lebo zalezi ako boli zavarane). Preto sa ti to stale nezda ono.
ja pouzivam znojemske uhorky.
@simonah73 cibuľa a uhorky sa ti rozvaria? 🙂
Ja mam iné, je tam menej uhoriek a vždy mi tam plávajú kúsky aj uhorky aj cibule. V tom z Sedliacke ho dvoru nie sú. Tak neviem ci ich nejako sitkujú alebo co. 🙂
A zatiaľ som mala všetky recepty s kyslou smotanou, tak aj to je iné.
Skúsim to urobiť podľa tvojho receptu cez víkend.
@lenkakravcova nie, ziadna smotana a ani mlieko 🙂
U nás je naj tento … cibuľu nakrajam na väčšie časti, orestujem na oleji, pridám na malé kúsky nakrájané kuracie prsia, keď “zájdu”, pridám biele korenie, od oka kečup, horčicu, sójovú omáčku a worchester, zalejem salkou karpatského bujonu, varím asi 20 min, trosku ku koncu zahustim. K tomu sa podáva ryža + hranolky + na tanier kopcek kyslej smotany. Mávame ho často len s ryžou, ale tá kombi s hranolkami aj kyslou smotanou je naj 😊
ja mam overeny tento recept, okrem tu spominanych ingrediencii tak ide este worcester
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/41807/hov...
Je to sice na hovadzi stroganov, ale velmi dobry
@lenkakravcova ano, v povodnom recepte bola aj muka, ale kamaratka ju nedava, tak ani ja nedavam a vyhodila som si to aj z toho receptu. Ono trochu to zahusti aj ta viacpercentna smotana na slahanie.
@lenkakravcova myslim, ze tam plavaju kusky cibule ale tak nakrajaj co najjemnejsie a ked to mas s ryzou tak sa to tam strati. Tak daj potom vediet ako chutilo 😉
@simonah73 Tak už som dnes robila ten tvoj 🙂 uhoriek som dala len 3ks a aj menej horčice a kečupu, lebo som dala asi aj menej mäsa (možno 0,5kg), a chutilo to dosť dobre 🙂 Oveľa lepšie než tie recepty čo som mala predtým, takže ďakujem 🙂
Aj ja som ho spravila podla toho prveho receptu....uhorky som dala hned na zaciatku ale ked dobublalo so smotanou tak som ich vybrala...lebo by to deti nezjedli.Skvely recept
Toto je nejaká veľmi Slovenská verzia stroganova… Kura, Horčica, kečup?! A kyslé uhorky? A čo to má akože spoločné so stroganov? Či len ten Worcestershire sauce?
@lenkakravcova
@doriiis dakujem dievcata, som rada ze Vam chutilo. u nas bol naposledy v pondelok a byva tak raz - dvakrat do mesiaca.
Našla som dnes tento, tak som skúsila, tiež je to chuťovo podobné, neviem či nie ešte viac než ostatné v porovnaní s tým sedliackym dvorom. Rozdiel oproti receptom vyššie sú asi len šampióny. Žeby tie boli tajná ingrediencia? 😀 Môžete vyskúšať:
600 g kuracích pŕs
Olej
Soľ (0,5 lyžice cca)
1 cibuľku nakrájanú nadrobno
3 lyžice horčice
5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie (struhala som na strúhadle)
1 papriku nakrájanú - alebo nastrúhať (sladkú, maličkú, stačí 1/2 veľkej)
5 lyžíc kečupu (sladký alebo jemný)
1 lyžicu hladkej múky (na zahustenie)
1 lyžicu worcesterskej omáčky
asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie (na zahustenie s tou múkou vyššie)
Huby (šampiňóny, lesné huby) - sterilizované, nadrobno nakrájané, stačí množstvo ako 1-2 kyslé uhorky v objeme
Príloha: Dusená ryža
ja mam tento od kamaratky:
• prsia kuracie
• cibuľa nadrobno nakrájaná
• cca 6 ks strednej veľkosti uhorky kyslé zavárané
• 3 PL horčica plnotučná
• 5 PL kečup
• 1 - 2 PL omáčka worcesterská
• soľ
• korenie čierne mleté
• sladká smotana na šľahanie
• olej
Postup receptu
Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kuracie mäso a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka. Nakoniec zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom. Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou.