Zakladám príspevok na dobré rady v kuchyni,pri varení ale aj hocičom,čo sa kuchyne týka,pridávam prvý a dúfam,že budú pribúdať 🙂
super tema,mna zatial nic nenapada, ale bolo by lepsie zalozit skupinu rovno, tato tema sa tu neskor strati ako budu dalsie pribudat, neviem akos a zakladaju skupiny ale ak sa Vam podari, som medzi prvymi clenmi 🙂
namiesto muky na zahustovanie polievok supnite do polievky za dve hrste ovsennych vlociek. alebo pseno, alebo jacmenne krupy. ak chcete kremovitu konzistenciu, rozvarte jacmenne krupy do mäkka a rozmixujte a pidajte podla potreby o jedla. a mate o vlakninu a dobry pocit postarane 😀
@maca_p presne tak, ja uz ani neviem, ako sa robi zasmazka do polievky. Bezlepkaci nech si tam supnu vlocky pohankove, ryzove, sojove alebo kukuricne. Zdrave, rychle, bezpracne 🙂
@maca_p Ja namiesto muky zahustujem nastruhanym zemiakom, sice nie vsetko, ale dost jedal.
moja svokra keď spracováva hlivu, tak tie stonkovité časti suší a pomelie n prášok. Dá to do pohára a to potom používam do všetkých zeleninových polievok.
@janinah Skor si mohla temu nazvat Zdrave rady do kuchyne
U nas tak 2 krat do roka robievame zemiakove hranolky. Aby som znizila na minimum ich toxicitu, po ocisteni zemiakov a ich nakrajani na hranolky ich ponorim na cca 15-20 minut do teplej osolenej vody(tym sa vyrazne znizi obsah toho skrobu, ktory je pri kontakte s horucim olejom rakovinotvorny), potom hranolky scedim a pred smazenim riadne osusim. Smazim na olivovom oleji, ale daju sa urobit aj v rure, ale pri obracani sa zvyknu trochu potrhat.....
@janinah Este ja pouzivam casto sojove maso (kocky, rezance, platky)tak, ze napr.do norm.masa na stave pridam toto a je toho viac.A je tiez zdrave.V gulasi ho moj nerozoznal, myslel, ze to je tak makke maso.Naucila som ho aj na to a nepinda.Inac je masovy typ.Asi jak kazdy chlap.Alebo sojovy granulat uvarim a pridam do zmesi na fasirky, je ich viac a chut to nepokazi.Vsetky soj.produkty sa daju pripravovat jak maso.A obsahuju vela bielkovin, lecitinu, tuku podla toho, jak si kdo uzna a vela fytoestrogenov.
Ako ozdraviť mäso? Ozdravte bežne kupované mäso pivom .
Viem, čo vás napadá: "to akože zapijem mäso pivom a bude to
zdravšie?"
Nie, ale ak mäso naložíte na 4-6 hodín do pácu (pivo, olivový
olej, sójová omáčka a koreniny), stane sa niečo veľmi pozitívne.
Pivo dramaticky znižuje level chemikálií v priemyselne vyrábanom
mäse, ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Pivo je viac účinné ako víno a
mäso marinované v pive aj lepšie chutí. Ak je mäso v pive marinované
viac ako 6 hodín, znižuje zároveň aj množstvo nebezpečných
heterocyklických aminokyselín (HAs), ktoré prirodzene vznikajú pri pečení
alebo grilovaní mäsa. V porovnaní s mäsom, ktoré v pive marinované nebolo,
to môže byť až o 90%. Samotný pác už potom nekonzumujte.
Tento efekt nieje vôbec zanedbateľný. Len aby ste pochopili
súvislosti, tak napríklad mäso z kravy, ktorá konzumovala celý život trávu,
je v porovnaní s mäsom kravy, ktorá trávu nikdy v živote nevidela asi taký,
ako medzi Rolls Royce a Trabantom - a to doslova. Mäso z veľkoprodukcie
obsahuje antibiotiká, rastové hormóny koncentrované toxíny a choroboplodné
baktérie, čo moc dobré, zdravé nie je.
Ak nemáte na výber, pivový pác je cesta menšieho zla. Skutočný
človek sa vynájde a využije silu vedomostí.
Ak sa nepostaráte o svoje zdravie dnes, zajtra budete nútení
investovať do " ozdravovania " u lekára a v nemocniciach. Čo si vyberiete?
Podobne je to aj s ostatným mäsom nielen s kravským. Všetky mäsá
predávané v obchodných reťazcoch obsahujú antibiotiká, rastové
hormóny, koncentrované toxíny a choroboplodné baktérie.