Dobré piškótové cesto na tortu a tvarohová plnka

lalala94
25. júl 2024

Ahojte, dcéra bude mať 2 roky a rada by som jej upiekla tortu. Máte tipy na nejaké dobré piškótové cesto a tvarohovú plnku? A ešte otázka - doteraz som vždy robila čokoládovú plnku a nemala som problém potrieť vrch a boky torty, no tvarohovou plnkou predpokladám nemôžem potrieť tortu. Čo sa tam zvykne dať namiesto tej plnky? Tortu chcem potiahnúť marcipánom. Vďaka. 🙂

yosi
25. júl 2024

@lalala94 Choď do Lidlu, tam majú v takých vedierkach skvelý tvaroh. Úplne hladký a keď do neho dáš vanilkový cukor tak chutí ako Pribináčik. Skvelé na palacinky alebo do torty a lacnejšie ako povedzme mascarpone

jajanka31
25. júl 2024

Za mna korpus : 5 bielka šľaháme v mixéri s 5 lyžicami kryštál cukru. Postupne pridávame žĺtka po tom co sú bielka vyšľaháme...odstavíme pridáme 5 lyžíc hladkej múky cez sitko a kypriaci prášok premiešame lyžicou .

Do červeného pekáča dáme papier iba na spodok a vylejeme cesto... zarovname a dáme piecť 150C 22 minút...obrezeme okrqje a keď prechladne vyberieme .

hiddenobject
25. júl 2024

Preco by nemohla ist na vrch? Ja som sa s tym nebavila. Ked sa mi zvysila plnka, potrela som aj tortu 🙂 je pravda, ze to trosku obschne, ale ked to chces pokryt marcipanom, asi sa nic nestane. pripadne mozes urobit nahu tortu 🙂

andaluzia12
26. júl 2024

Potrebuješ tučnú hmotu na obter torty, ten tvaroh ti bude stekať, nebude držať. Odporúčam ho pomiešať s mascarpone prípadne s banoveckou nátierkou (natur, jogurt) vtedy ti budú boky držať pekne a nezabudni tortu poriadne schladiť..:

tamtamka26
26. júl 2024

na korpus: 3vajcia, 150g poloh.múka, 150g kryšt. cukor, 6PL horúcej vody, 1/2 PDP. vajcia rozdelíš na žĺtky a bielky, žĺtky vyšľaháš s cukrom, pridávaš pomaly vodu, potom múku s PDP a sneh z bielkov (ja to dávam striedavo - raz múka, potom sneh, aby sa to dobre spojilo).

toto množstvo si vyrátaj podľa veľkosti tvojej formy. ja na 24cm formu dávam 2-násobné množstvo. dá sa dobre s tými číslami pracovať, keďže sa to dá deliť/násobiť počtom vajec.

ak chceš tortu potiahnuť marcipánom, krém pod ním musí byť maslový (tvaroh ti ho bude roztápať).

lalala94
autor
27. júl 2024

Ďakujem všetkým za tipy. 🙂