Dobrá horúca čokoláda

tim23
24. okt 2024

Dievčatá, viete poradiť nejakú kvalitnú horúcu čokoládu? Nemám na mysli také tie riedke nechutné, ale.. Kedysi, po skončení školy som pracovala chvíľu v kaviarni a tam sme robili takú horúcu čokoládu, čo bola ako puding. Taká fajná, silná a hustá. Otec miluje horúce čokolády, veľa krát si dá aj miesto kávy a chcela by som mu kúpiť na Vianoce ale ja absolútne netuším, ktoré sú kvalitné a teda také, ako puding. Prosím o rady. Ďakujem 🤗

ajka19
24. okt 2024

my sme si robievali horúcu čokoládu tak, že sme rozpustili belgickú čokoládu (také malé peniažky)..kvalitnú belgickú čokoládu, nie čokoládu, ktorá má viac v sebe masla ako čokolády, pridali sme trošku smotany, a naliali do šálok. To je pre nás horúca čokoláda, a nie tie "čokolády" ktoré sú riedke a nechutné v reštauráciách

vikusjk
24. okt 2024

@tim23 chces teda take praskove, co sa zalievaju vodou? Su aj take hotove kocky na spajli, ktore si namocis do horuceho mlieka napriklad a rozpustia sa. Mojej dcere chutila cokolada z Tchiba, akoze tam robena, tak mozno ju maju aj na predaj. Alebo kup Callebaut horku (to su take drobne melts normalne pouzivane cukrarmi, dostat napriklad v Metre) a nech si da tolko cokolady a tolko smotany/mlieka, kolko mu chuti a zaraba si to tak

tim23
autor
24. okt 2024

@vikusjk no my sme v tej kaviarni mali tuším nejaké práškové ale ono to bolo potom fakt také strašne husté. Veľmi dobrá horúca čokoláda, bola aj biela.. Ale nespomeniem si čo to bolo zač. Skúsim popozerať ďakujem 🙂

mistymay33
24. okt 2024

@tim23 my mame v kaviarni cokolady Lyra. Su fantastické. Su to take čokoládové “peniazky” ktore rozpúšťame v mlieku. Ked chces hustú, pozri horkú s vyšším obsahom kakaa.

tim23
autor
24. okt 2024

@mistymay33 našlo mi aj nejaké balenie 500g gastro dark 53,8%. Toto je prášok alebo peniažky? Podľa postupu prípravy sa mi to zdá byť prášok. A prosím ťa, tá čo máte vy, to je tiež taká bombová hustá?

janetinka27
24. okt 2024

@tim23 ahoj, v tych praskovych je niekedy zahustovadlo, skrob, preto ti pripominali puding, lebo to mozno bol puding :D

tim23
autor
24. okt 2024

@janetinka27 neviem, to bola nejaká kvalitná čokoláda. Zloženie som vtedy neskúmala a fakt si nepamätám presne či to bol prášok alebo čokoládové peniažky 😏 ja ich vôbec nepijem, nemám prehľad. Preto by som potrebovala jednu konkrétnu značku, najlepšie rovno link na nejakú hustú dobrú čokoládu. Mne je jedno či bude prášok alebo nie 🙂

angeli121212
24. okt 2024

@ajka19 presne takto robím aj ja ale ja rozpustím občas aj horkú občas aj bielu a občas do nej nasypem strúhaný kokos

angeli121212
24. okt 2024

@tim23 autorka ak chceš hustú ako puding a celkom chutnú horúcu čokoládu skús značku emidea kúpiš aj na Slovensku.. zarába sa s mliekom a ja ju aj kus prevarím a ozaj je ako taký hustý sladký dobrý puding, mne kus vadila tá pudingová konzistencia tak som dávala viac mlieka

majlo1234
24. okt 2024

Kup si nejaku kvalitnu cokoladu, ja mam rada callebaut-mozes aj bielu, aj tmavu, jaku chces. A ja ju pripravujem tak, ze si nasypem tie peniazky od oka do konvicky, prilejem smotanu/mlieko a nahrejem napenovacom od kavovaru(tak som to raz videla robit v nejakej prevadzke a inspirovala som sa😀) ale mozes aj v hrnci. Hustotu si upravis objemom mlieka

mistymay33
24. okt 2024

@tim23 https://eshop.lyrachocolate.com/produkt/87/gast...
máme túto, sú to peniažky, je fakt hustá, ja to robím v kaviarni na tryske na kávovare, rozriedim plnotučným mliekom.

ina2405
25. okt 2024

@tim23 tie strašne husté si pamätám, bolo to plné škroby. V podstate to bol presladený puding.

dadi10
1. nov 2024

Ahoj, moj maly ma velmi rad horucu cokoladu, co je taka fakt husta, ze ju doslova naberas ako puding ako maju ozaj iba "v niektorych" kaviarnach. Presne taku si chodime davat do jednej kaviarne u nas v meste a nikdy nemaju problem s tym mi ju objednat pre moju domacu potrebu, takze vzdy si ju objednavam na cele krabicky v roznych prichutiach (biela, horka, mliecna, lieskovy oriesok, kokos). Takze sa bud skus opytat tiez niekde v kaviarni, alebo ak by si mala zaujem, viem ti poslat sacok na skusku 😉. A popripade mozem skusit objednat aj pre teba.