Ahojte, ako dlho nechávate, resp. do akej doby skonzumujete čerstvé šampiňóny? Urobila som rizoto a ostalo ich celkom dosť. Do akej doby je vhodné ich minúť, ak budú v chladničke? Ďakujem za odpovede 😊
@syslik81 čiže aj týždeň, dva, napríklad? 🙈😁😁 Mám v pláne ich minúť na polievku, ale skôr ako o týždeň až dva nie, tak či ich rovno vyhodiť 😁
Nie, už tak dlho nie budú tmavé a mazlave
@luccija aj po týždni už? Joj, či ich do mraziaka hodiť? 🤷😁
chladene huby sa maju skladovat co najkratsie, inak v nich vznikaju procesy, ktore niesu zrovna zdraviu prospesne. Neotvorena zafoliovana vanicka hrybov by sa mala spracovat do tyzdna, ked je v chladnicke. Mimo chladnicku este ovela skor. Ak si uz otvorila balenie, tak do 2-3 dni je odporucane ich najneskor spracovat, rovnako ako v lese nazbierane huby.
podus ich na masle a daj do mraznicky. Budu lepsie ako ked ich surove zamrazis
prevarit a dat do mraznicky
Ja ked mam privela, tak zvysok nakrajam a nasušim…
Mne sa po pár dňoch scvrknu a už nejdú ani krájať týždeň je už dost
Vydržia pár dní max, isto nie tyzden
kym iesu mazlave :D sprav si polievku a mas ich minute hned