DmBio Zrnková káva Caffé Crema verzus Popradská Crema Espresso

12. aug 2024

Ahojte,

doteraz som kupovala iba Popradsku Crema do kávovaru. Dnes mi bola odporúčená z dm.

Aký je vás názor - dmBio Zrnková káva Caffé Crema verzus Popradská Crema Espresso

Nechcem horkú

Ďakujem

di1234
12. aug 2024

Vyskúšaj a uvidíš. Každý vníma chuť tej-ktorej kávy inak a každému niečo iné chutí.

madeincssr
12. aug 2024

Nevyskusas, nevies. Nazor kohokolvek predsa nezlepsi/nezhorsi tvoj pocit z kavy. Vseobecne: horkost tusim kave zvysuje robusta (skuseni kavickari poradia). Cize skus skor 100% arabiky, ci ti niektora sadne.

egonsk
12. aug 2024

kolko ludi, tolko chuti. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Castokrat plati, ze napis BIO zvysuje hodnotu inak nepredqjneho artiklu v danej cene 😉😅

zaba21
12. aug 2024

Dávnejšie som túto kávu kúpila, ale prišla mi taká slabšia, nevýrazná. Toľko môj neodborný názor. Zvyčajne kupujem Tchibo Barista.

vanilkovazmrzka
12. aug 2024

Kup si z nejakej praziarne, poradia ti aj podla tvojich chutovych preferencii

babulkomale
12. aug 2024

Keby som nutne musela, pijem tu DMkovu.
Inak obe nic moc, urcite kup , dobrej praziarne, to su ine levely kavy. Napr. coffeein 😋

diewcatqoo
12. aug 2024

Ja som raz kupila v nudzi tu z DMka, lebo mi meskala objednavka z praziarne, reku ludia si ju chvalia, tak skusim. Nedokazala som ju ani dopit. Na moj vkus je preprazena - ako vacsina kav z obchodov. Ale robila som ju doma navstevam a ti si ju chvalili. Takze ak si zvyknuta na supermarketove kavy, co asi si, ked kupujes popradsku, tak ti asi bude chutit.

dzejsik
12. aug 2024

chutila nam o trochu viac ako Popradska, ale inak radsej nejaku z praziarne

guudy
13. aug 2024

Autorka, horkost vznika v procese prazenia. Cim dlhsie sa prazi, tym je kava horkejsia a olejnatejsia. Robi sa to bezne preto, lebo sa pouzivaju nekvalitne zrna a miesaju sa rozne odrody. Aby bol ale vysledok konzistentny, komoditne kavy sa preprazia na uhlik. Tym sa zabiju akekolvek naznaky chuti, ostane len horkost.
Preto, ak nechces horku kavu, poobzeraj sa po lokalnych praziarnach a nechaj si poradit. Niektore ponukaju aj degustacny set.
V obchodoch kupis len preprazenu kavu a je jedno, ci pojdes do tesca, dm alebo terna/lidlu.
Vela stastia na ceste za dobrou kavou😊

petronela1305
13. aug 2024

Ani jednu to sú len napodobeniny. Ako píšu baby najlepšie je s praziarne síce drahšie ale kvalita. Ja kupujem ešte LuCCaFe

alcinelle
17. aug 2024

Pozrite si recenzie na kávy na www.blogokave.sk ja som tak zistila že popradská ja len pozametany bordel. Dovtedy som ju tiež kupocala. Teraz kupujem kávu už vyše roka zo slovenskej pražiarne Coffeein. Majú pekný popis každej kávy, aj chuťový profil, tam si každý nájde svoje. Odporúčam.